Erişilebilirlik

Pentagon’da Güvenlik ve Savunma Görüşmesi


Başkan Donald Trump’ın yeni atadığı Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Savunma Bakanı Jim Mattis’le görüşmek üzere Pentagon’a gidiyor.

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre Amerika’nın eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olan John Bolton bugün (Perşembe) ilerleyen saatlerde Savunma Bakanı’yla görüşecek.

Daha önce Çarşamba günü farklı toplantılar için Beyaz Saray’da bulunan Bolton ve Mattis’in bugünkü görüşmesinin ilk kez mi ikili bir toplantı olup-olmadığı bilinmiyor.

Savunma Bakanı Mattis Salı günü Pentagon muhabirlerine yaptığı açıklamada Bolton’la daha önce hiç görüşmediğini ancak kendisiyle çalışmak konusunda bir sıkıntı görmediğini söylemişti.

Mattis, “Bu konuda herhangi bir kaygı, endişe yok. Bu bir işbirliği olacak ve birlikte ilerleyeceğiz” dedi.

Mattis ve Bolton’un birlikte etkili şekilde çalışıp-çalışamayacaklarına dair bazı soru işaretleri vardı. Bolton savunma konularında daha şahin görüşlere sahipken Savunma Bakanı Mattis daha önceki açıklamalarında da her zaman önce diplomasi yolunun ön planda olması gerektiğini söyleyen biri.

Mattis gazetecilere, “Umarım farklı dünya görüşleri olacaktır. Eğer grup halinde hareket gibi bir niyetiniz yoksa farklı görüşlerin olması son derece normal” dedi.

Perşembe günü ikili arasında yapılacak görüşme Amerika Savunma Bakanı’nın önümüzdeki aylarda Çin’e bir ziyaret gerçekleştireceğine dair haberlerin duyulmasının ardından ortaya çıktı.

Söz konusu toplantının yapılma olasılığına ilişkin sorulara Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Ren Guogiang, “İki ülke savunma bakanlıkları bu toplantının koordinasyonu konusunda çalışıyorlar” yanıtını verdi.

Pentagon yetkilileri ise bu konuda bir yorum yapmadı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG