Erişilebilirlik

Pentagon Suriye İçin Hazırlıklı


 Pentagon Suriye İçin Hazırlıklı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Amerika ve Rusya’nın, Suriye lideri Beşar Esat’ın kimyasal silahlarını teslim etmesi konusundaki diplomatik görüşmeleri devam ederken, Amerikan ordusu müdahale için hazır bekliyor

Yoğunlaşan diplomatik trafiğe rağmen dört Amerikan donanma gemisi Tomahawk füzelerini ateşlemeye hazır şekilde Doğu Akdeniz’de bekletiliyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri Ray Mabus, Ulusal Savunma Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada donanmanın planlarında bir değişiklik olmadığını söyledi: “Bize emir verildiği taktirde çabuk ve etkili şekilde saldıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”
Beyaz Saray’dan saldırı emri geldiği taktirde donanma ve donanmanın füzeleri Pentagon’un düşündüğü seçenekler arasında.

Siber savunma da saldırı planının parçalarından biri.

Esat yanlısı güçler Amerikan hedeflerine karşı siber saldırılarda bulunuyorlar, donanmanın asker kaydetme sitesine yapılan saldırıdan da Şam yönetimi sorumlu tutuluyor.

Pentagon sözcüsü Yarbay Damien Pickart, Amerika’nın siber ordusunu her türlü tehditle mücadele edecek şekilde eğittiğini söylüyor: “Eğer herhangi bir ülke ya da grup siber ortamı Amerika’ya karşı kullanırsa, biz de siber ordumuzu kendimizi savunmak ve gereken cevabı vermek için kullanırız.”

Olası bir siber savunmanın detayları büyük gizlilikle korunuyor.

Anthony Cordesman, “Suriye hükümetinin siber savaştan ne kadar etkilenebileceğini bilmemiz, elimizdeki en hassas istihbarat bilgilerinden biri. Burada önemli olan basit bir olayda bütün teknik kapasitemizi ele verebilecek tepkilerden kaçınmak” diyor.

Şimdilik donanma gemileri Suriye yakınlarında güç gösterisi amacıyla beklemede. Uçak gemisi USS Nimitz’in Kızıldeniz’deki görev süresi de birkaç günlüğüne uzatılmış durumda.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG