Erişilebilirlik

Pentagon Rakka’da Öcalan Posteri Açılmasını Kınadı


ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) IŞİD’den kurtarılan Rakka’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterinin açılmasını kınadı.

Pentagon Sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, Amerika’nın Sesi muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta, PKK’nın 1997’den bu yana ABD’nin Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer aldığına dikkati çekti.

PKK’yı bölgede istikrar bozucu bir aktör olarak görmeye devam ettiklerini belirten Galloway, “Rakka’nın kurtarılması sırasında PKK lideri ve kurucusu Abdullah Öcalan’ın (posterinin) sergilenmesini kınıyoruz” dedi.

Galloway, “ABD, PKK’yla yıllardır sürdürdüğü mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’yi desteklemeyi sürdürüyor” dedi ve bu mücadelede Türkiye’nin verdiği can kayıplarının bilincinde olduklarını söyledi. ​

Erdoğan: “Rakka’da terrorist başının posterinin asılmasını Amerika nasıl izah edecek?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü D8 Zirvesi’nin kapanışında yaptığı konuşmada IŞİD’ten geri alınan Suriye’nin Rakka kentinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterinin asılmış olmasına tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı, “Rakka'da terrorist başının posterini asmışlar, bunu Amerika nasıl izah edecek? İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz. Yanımızda olsanız bunu yapmazsınız. Dürüst değiller. Ondan sonra kalkıp bizden zaman zaman talepte bulunmasınlar. Bilsinler ki her şeyin bir karşılığı vardır” sözleriyle rahatsızlığını dile getirmişti.

Pentagon Sözcüsü Dana White da Erdoğan’ın konuşması öncesinde, Perşembe günkü basın toplantısında Rakka'da Abdullah Öcalan posteri açılmasını nasıl yorumladığına yönelik bir soruyu, "Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) birlikte çalışıyoruz. Onlara IŞİD'le savaşmaya odaklanmalarına yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bu bizim yegane sorumluluğumuz, yegane yükümlülüğümüz. IŞİD'i yenilgiye uğratmamız için SDG'yle ve SDG üzerinden çalışmaya devam edeceğiz" diye yanıtlamıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG