Erişilebilirlik

Pentagon: “Cerablus’un IŞİD’den Temizlenmesi Askeri Açıdan Dönüm Noktası”


ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, düzenlediği basın brifinginde, YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesiyle ilgili bir soru üzerine, Suriye Demokratik Güçleri’nin verdiği taahhüdü yerine getireceğine inandıklarını söyledi.

Fırat’ın doğusuna doğru bir çekilmenin olduğunu söyleyen Cook, “Bunun devam edeceğini düşünmek için nedenlerimiz var” dedi.

Türklerle Cerablus ve sınır konusunda aylardır görüştüklerini belirten diyen Cook, Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’i Menbiç’ten çıkarmasından sonra Cerablus’un da IŞİD’den temizlenmesinin askeri açıdan dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Cook, Cerablus’un yabancı savaşçılar açısından merkez konumuna işaret ederek, Menbiç-Cerablus rotasının IŞİD için artık kullanılmaz olduğunu vurguladı.

Sözcü Cook, Cerablus operasyonuna dün hava saldırıları desteği sağladıklarını hatırlatarak, bugün de yine destek amaçlı en az bir hava saldırısı düzenlediklerini bildirdi.

Trudeau: Suriye Demokratik Güçleri’ni desteklemeye devam edeceğiz

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elizabeth Trudeau da “YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesi yönündeki taahhüdünü gerçekleştirmesi için destek veriyoruz, açıklamaları çok netti” dedi. Suriye Demokratik Güçleri’nin güvenilir ortak olduğunu kanıtladığını söyleyen Trudeau, Kürt güçlerin de Suriye Demokratik Güçleri’nin önemli bir birleşeni olduğunu kaydetti. Trudeau, “IŞİD’e baskıyı artırmak ve Rakka’yı özgürleştirmek için Suriye Demokratik Güçleri’ndeki bütün unsurları, Arap, Kürt, Türkmenleri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini de kullandı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG