Erişilebilirlik

Pence ve Erdoğan Görüşmesi Sona Erdi


Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Ankara'ya ulaştı. İkili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım'da Washington'a yapacağı ziyaret öncesinde Ankara'da temaslarda bulunuyor.

Pence Ankara'ya vardıktan sonra ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ikili görüşme yaptı. Pence'in yanında Amerika'nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yer aldı.

Amerika Dışişleri Bakan Mike Pompeo görüşmede yer almadı.

İkili görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. Yerel saatle 17.30 itibariyle de heyetler arası görüşmeye geçildi.

Türk heyetinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet yer aldı.

İki saat 40 dakika süren heyetler arası görüşme de tamamlandı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ın elçilik rezidansında açıklama yapması bekleniyor.

Türkiye saatiyle dün gece yarısı Amerika Başkanı Donald Trump'ın 9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubun ortaya çıkmasının ardından gözler bugünkü ziyarete çevrilmişti.

Görüşmelerde Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın masaya yatırılması ve Amerika'nın Türkiye'ye yaptırım tehditlerinin ele alınması bekleniyordu.

Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de Ankara'da ve dünden bu yana temaslarda bulunuyor.

Görüşmeler planlanandan uzun sürdü

Bu arada Erdoğan'ın bugünkü programında Pence ile ikili ve heyetler arası görüşmesine 1,5 saat ayrılmıştı.

Pence ve Erdoğan Görüştü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

Erdoğan'ın saat 14.45'te başlayacağı açıklanan Pence görüşmesi sonrasında saat 16.00'da Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı yapılması öngörülüyordu. Ancak 45 dakika gecikmeyle saat 15.30'da başlayan görüşmeler uzadı. Sadece ikili görüşme bir saati aşınca Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı kadük oldu.

Kudlow: “Türkiye’yi çizgide tutumak için daha fazla yaptırım uygulayabiliriz”

Bu arada Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Washington’un Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna harekatını durdurmak için gerekirse ek yaptırımlara hazırlandığını kaydetti.

Kudlow, “Yaptırımları kullanacağız, Türkiye’yi çizgide tutmak için daha fazla yaptırım uygulayabiliriz” ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG