Erişilebilirlik

Pelosi Ara Seçimler İçin Yeniden Aday


Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ara seçimlerde Kongre'deki koltuğu için yeniden yarışacağını söyledi; ancak Demokrat Parti içindeki liderlik rolünü sürdürmek için yarışıp yarışmayacağına açıklık getirmedi.

California’dan seçilen Kongre üyesi Pelosi Temsilciler Meclisi başkanı olan ilk kadın olmuştu.

81 yaşındaki Pelosi Twitter’dan yaptığı videolu açıklamada, ‘‘İlerleme kaydettik ancak insanların hayatlarını iyileştirmek için daha fazlasına ihtiyaç var. Demokrasimiz gerçeğe, ABD Kongresi’ne ve oy haklarına yapılan saldırılar nedeniyle risk altında. Bu seçim kritik’’ dedi.


Pelosi, ‘‘Biz can çekişmek yerine organize oluyoruz. İşte bu nedenle Kongre’ye adaylığımı koyuyorum ve desteğinizi bekliyorum. Bundan büyük onur ve şükran duyacağım’’ ifadelerini kullandı.

Ancak Demokrat Parti’nin 8 Kasım Kongre ara seçimlerinde çoğunluğu kaybedebileceği ve Pelosi’nin de görevinin son bulabileceği sanılıyor.

Pelosi, 2018 seçimlerinin ardından yeni bir neslin Demokrat Parti liderliğine yükselmesi için Temsilciler Meclisi başkanlığı görevini yeniden yürütmeyeceği sözünü vermişti. Pelosi’nin bu taahhüdüne uyup uymayacağı ise bilinmiyor.

Reuters haber ajansına göre Pelosi’nin ofisi Temsilciler Meclisi Başkanlığı koltuğuna yeniden oturma arayışına girip girmeyeceği sorularına yanıt vermedi. Pelosi’nin üst düzey yardımcılarından biri tarafından yapılan açıklamada ‘‘Meclis Başkanı bir vardiya değil bir görev yürütüyor’’ demekle yetindi.

Demokratlar’ın Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu korumak için zorlu bir yarışa girdikleri sırada partinin kıdemli liderlik kadrolarının bazılarına genç isimlerin gelebileceği konuşuluyordu. Pelosi’nin yanısıra Temsilciler meclisi çoğunluk lideri Steny Hoyer ve partinin lider kadrosundan James Clyburn'un yaşları 80'in üzerinde.

Demokrat Parti'nin ara seçimlerde Kongre’de çoğunluğu kaybetmesi olasılığı yüksek görünüyor. Cumhuriyetçiler’in Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesi için yalnızca beş koltuk daha almaları gerekiyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin Meclis’te çoğunluğu elde etmesi durumunda Başkan Biden’ın mücadele ettiği ‘‘Build Back Better’’ adlı sosyal harcama paketi ile oy verme hakları yasa tasarısının Kongre’den geçmesi ise zor görünüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG