Erişilebilirlik

Partisindeki Bölünme Trump'ın Umrunda Değil


Partisindeki Bölünme Trump'ın Umrunda Değil
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:59 0:00

Cumhuriyetçi Parti adaylığına çok yaklaşan Donald Trump, parti liderlerinin kendisini desteklemeyecekleri yönündeki açıklamalarından endişe duymadığını söyledi. Trump, büyük olasılıkla genel seçimlerde Hillary Clinton’la yarışacak.

Trump geçen hafta parti adaylığını büyük ölçüde garantiledi. George H.W. Bush ve oğlu George W. Bush’un yanı sıra bazı parti yetkilileri Trump’ı desteklemeye niyetli olmadıklarını söyledi.

ABC Kanalı’nın This Week programına konuk olan Trump, Cumhuriyetçi Parti’yle ilgili bir soruya “Birlik olmak zorunda mı?” diyerek bir soruyla yanıt verdi ve “Ben belki siyasete giren herkesten farklıyım ama açıkçası bunun şart olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Partinin seçilmiş en kıdemli ismi olan Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Trump’ın muhafazakar ilkelere uygun davranacağından emin olana dek kendisini desteklemeye hazır olmayacağını söyledi. Ryan, Trump’ın, geçici olarak Müslümanlar’ın ülkeye girişine yasak getirme önerisine karşı çıkmıştı. İki isim dış siyaset ve ticaret konularında da anlaşamıyor.

Ryan ve Trump, önümüzdeki Perşembe görüşerek farklılıklarını gözden geçirecek. Ancak, Trump daha görüşme gerçekleşmeden “Belki de kendi yollarımızı ayırırız” dedi.

Bazı diğer muhafazakar liderler ise Trump ve Clinton’a karşı üçüncü bir aday öne sürmekten bahsediyor. Ancak Amerikan seçimlerinde 3’üncü parti adayları genelde başarılı olamayarak Demokrat ve Cumhuriyetçi adayların çok gerisinde kalıyor.

Trump’ın geçen hafta Indiana ön seçimlerinde kazandığı başarı sonrasında Cumhuriyetçi Parti adayı olması neredeyse kesinleşti. Ne Trump ne de Clinton resmi olarak partilerinin adaylığını garantileyebilmiş olsa da şimdiden birbirleri aleyhine konuşmaya başladı.

Üçüncü eşiyle evli olan Trump, Cumartesi günü çapkınlığıyla böbürlenirken, kocası tarafından aldatılan Clinton’a sataştı.Trump, Hilllary Clinton’a “O, siyaset tarihinin en büyük kadın tacizcisiyle evli” dedi.

Clinton ise Trump’ın başkomutan olacak özelliklere sahip olmadığını söyledi. Mitingde konuşan Clinton “Beyaz Saray’da sağı solu belli olmayan bir kişi olmamalı” diye konuştu.

Birçok anket Clinton’ı Trump’ın önünde gösteriyor. Kasım’daki seçim, gelecek Ocak’ta başkanlığı Obama’dan kimin devralacağını belirleyecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG