Erişilebilirlik

Fransa’da Yeniden Terör Saldırısı


Paris’te Saldırı
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Paris’in en tanınmış caddesi olarak bilinen Champs Elysees caddesinde, iki saldırgan polisi hedef aldı. Gece 21.30 civarında yaşanan saldırıda, bir polis yaşamını yitirdi, biri ağır 2 polis yaralandı. Saldırganlardan birisi çıkan çatışmada yaşamını yitirirken bir diğerinin kaçtığı belirtildi. Champs Elysees caddesi trafiğe kapatıldı, soruşturmayı Paris anti terör dairesi üstlendi.

Paris’in en turistik caddelerinden, Fransa’nın sembolü Champs Elysees’de, Türk Kültür Merkezi’nin de bulunduğu 102 numaralı binanın önünde gri renkli Audi A4 marka otomobil ile gelen iki saldırgan, bina önünde bekleyen polis otobüsündeki polisleri hedef aldılar.

Ağır silahlarla yapıldığı belirlenen saldırıda bir polis yaşamını yitirirken, biri ağır, iki polis de yaralandı. Otomatik silahla polisleri hedef alan saldırganın üç polis memuruna otomatik silahlarla ateş açtı.

Kapatılan caddeye yüzlerce polis aracı ve ambulans sevk edildi. Caddeye çok sayıda polis ve OHAL uygulaması çerçevesinde görev yapan askeri güç takviyesi de yapıldı. Polis helikopterleri caddeyi havadan tararken, saldırı anında caddedeki lokanta ve barlarda bulunan kişiler içeride kapalı tutuldu, sokağa giriş çıkışlar ise yasaklandı. İçişleri Bakanlığı vatandaşlardan caddeden uzak durmaları çağrısında bulundu

Fransa’da pazar günü yapılacak seçimlere üç gün kala yaşanan saldırıda yaşamını yitiren saldırganın Fransız iç istihbaratı DGSI tarafından bilinen bir terör şüphelisi olduğu kaydedildi. Ancak Fransız İçişleri Bakanlığı sözcüsü saldırganın kimliği hakkında bilgi vermedi.

Önce saldırının iki zanlı tarafından gerçekleştirildiği açıklanırken, BFM Televizyonu ilerleyen saatlerde video görüntülerini izleyen polisin tek bir saldırgan tespit ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Bernard Cazeneuve ve İçişleri Bakanı Mathias Fekl ile Elysee Sarayı’nda “güvenlik zirvesini” topladı. Saldırının ardından Elysee Sarayı’nın etrafında da yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Fransa’da Pazar günü ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden üç gün önce yapılan saldırı tüm adaylar tarafından kınandı. Geçtiğimiz salı günü İçişleri Bakanı Mathias Fekl, adayları şahsen arayarak ciddi terör saldırısı ihbarı aldıklarını iletmişti. Bakanlık, adayların korumaları ile temasa geçerek adayların korumalarına terör şüphelileri ile istihbarat bilgilerini paylaşmıştı.

Trump: Çok kötü şeyler oluyor

Başkan Donald Trump da İtalya Başbakanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine saldırı ile ilgili olarak "Amerikan halkı adına üzüntülerimi bildirmek isterim. Çok kötü şeyler oluyor. Dünyada kötü şeyler oluyor. Bir terör saldırısıyla daha karşı karşıyayız. Ne diyebilirim ki. Güçlü olmalıyız" dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG