Erişilebilirlik

Paris Zanlıları Kuşatma Altında


Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki bürosunu basarak 12 kişiyi öldüren saldırganlardan ikisi, güvenlik güçleri tarafından bir depoda kıskaca alındı. İki kardeş olan Şerif ve Sait Kuaşi’nin elinde bir de rehine olduğu bildiriliyor

Saldırganların arabulucu polislerle yaptıkları konuşmada şehit olarak ölmeye hazır olduklarını söyledikleri bildirildi. Polis, saldırganların elinde en az bir rehine olduğunu doğruladı.

Operasyon, kasaba halkını evlerine hapsetti

Güvenlik güçleri, iki gündür süren insan avından sonra saldırganları Paris’in 40 kilometre kuzeydoğusundaki sanayi kasabası Dammartin-en-Goele’de sıkıştırdı. Belediyeden yapılan açıklamada kasaba sakinlerine evlerinden dışarı çıkmamaları söylendi. Dammertin-en-Goele kasabası, Charles De Gaulle Havalimanı’na çok yakın bir mesafede bulunuyor.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, şüphelileri yakalamak için yürütülen operasyonun devam ettiğini bildirdi.

Şüpheli iki kardeşin arandığı operasyonda 88 binden fazla polis ve güvenlik gücü mensubu görev yapıyor.

Kadın polisin ölümü de Charlie Hebdo ile bağlantılı

Öte yandan polisten yapılan açıklamada dün Paris’in güneyinde bir kadın polis memurunu öldürdüğünden şüphelenilen saldırganın Şerif ve Sait Kuaşi’yle bağlantısı olduğu bildirildi. Paris’in hemen dışındaki Montrouge’da bir trafik kazasına müdahale etmek için bölgede bulunan kadın polis memuru, vurularak öldürülmüştü. Zanlı henüz yakalanamadı.

Üç saldırgandan biri olan 18 yaşındaki Hamit Murat ise Çarşamba günü polise teslim olmuştu. Murat’ın diğer iki saldırganla nasıl bir ilişkisi olduğu henüz netlik kazanmadı.

Saldırıyla ilgisi bilgisi olduğu sanılan dokuz kişi, sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Öte yandan Çarşamba günkü saldırıda yaşamını yitiren ikisi polis 12 kişi için birçok anma töreni düzenleniyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dünkü toplantısı öncesinde ölenleri andı. Başkan Obama ise Washington’daki Fransız Büyükelçiliği’nde açılan taziye defterini imzaladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG