Erişilebilirlik

Paris Saldırılarının Zanlısı Yakalandı


Paris saldırılarının zanlısı olarak aranan Muhammed Abrini Brüksel’de yakalandı. Paris saldırılarının zanlısı olarak aranan Muhammed Abrini saldırılarda canlı bomba olarak görev yapan ancak daha sonra vazgeçen Salah Abdeslam ile birlikte görüntülenmişti. Belçika medyasına göre Abrini, Brüksel saldırılarında aranan “şapkalı şüpheli” olabilir.

Savcılar Brüksel saldırıları ile ilgili olarak bazı tutuklamaların olduğunu doğruladı. Bununla birlikte yetkililer isim vermiyor. Yerel medya ise 5 aydır kaçmakta olan Abrini’nin Brüksel’in Anderlecht bölgesinde yakalandığını belirtiyor. Fransız polisi de Abiri’nin yakalananlardan biri olduğunu teyit ediyor. Abiri, bugüne kadar Brüksel saldırılarıyla ilgili doğrudan suçlanmamıştı.

Bazı medya organlarına göre yakalananlardan biri Brüksel’deki metro saldırısında intihar bombacısı Halid El Bakravi’ye yardım etti.

Belçika vatandaşı olan Fas kökenli 31 yaşındaki Abrini, Paris saldırganlarından Saleh Abdeslam ile saldırılardan iki gün önce benzin istasyonunda görüntülenmişti.

Abrini ve Salah ile İbrahim Abdeslam kardeşlerin Brüksel’den çocukluk arkadaşları olduğu biliniyor.

Salah Abdeslam Mart ayında Brüksel’deki saldırılarından günler önce Brüksel’de yakalanmıştı.

Kasım ayında Paris’te düzenlenen saldırılarda 130 kişi yaşamını yitirmişti.

Geçen ay Brüksel’deki saldırılarda ise 32 kişi hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG