Erişilebilirlik

Paris Saldırganının Evinden Cephanelik Çıktı


Paris’in hergün binlerce turistin ziyaret ettiği ünlü caddesi Champs Elysees’de beyaz Renault marka arabasıyla polis minibüsüne çarparak saldırı düzenleyen kişinin 31 yaşındaki Adam Caziri olduğu belirlendi. Caziri’nin evinde arama yapan polis, zanlının evinde çok sayıda otomatik silah ele geçirdi.

Caziri, iki ayda iki kez terör saldırısında sahne olan Champs Elysees caddesinin, Elysee Sarayı’na yakın noktasında Renault Megane marka arbasını, polis minibüsünün üzerine sürdü. Polis minibüsünde bulunan 10 kadar polis yara almadan kurtulurken, çarpmanın etkisiyle aracı alev alan saldırgan bilincini yitirdi.

Polis ekiplerince alev alan arabadan çıkarılan saldırgan, yarı çıplak vaziyette bir süre bilinci kapalı halde yerde yattı. Kısa sürede olay yerine gelen adli tıp ekipleri, yerde yatan saldrıganın öldüğünü açıkladı.

Çarpma sonucu meydana gelen yangının arabada bulunan tüpgazdan kaynaklandığı belirlenirken, arabada bir kalaşnikof ve bir Avusturya marka Glock 26 model makinalı tüfek ile kesici aletler bulundu.

Polis’te terör fişi var ama silah ruhsatı var

Polis kaynaklarına göre 31 yaşında olduğu tespit edilen Adam Caziri’nin poliste radikal islamcı hareketlere yakın olduğu gerekçesiyle kaydı olduğu da ortaya çıktı. Polisin, 2015 yılından bu yana ‘S fişi’ ile izlediği Caziri’nin Türkiye’ye de gittiği, OHAL uygulaması çeçevesinde ev hapsinde olduğu bildirildi. Caziri’nin ailesinin de radikal selefi örgütlerle ilişkili olduğu kaydedildi.

Polisin Caziri’nin Essone bölgesindeki evinde yaptığı aramada ise küçük çaplı bir cephane ele geçirildi. Polis kaynakları Caziri’nin evinde, polis tarfından bilinen 9 adet kalaşnikof, Sig-Sauer tabanca ve Glock tipi silah bulunduğunu açıkladı. Polis, Caziri’nin babası, eşi ve kardeşinin ifadesini aldı.

Fransa’da S fişi ile aranan birisinin nasıl olup da atış sporcusu olduğu gerekçesiyle silah ruhsatı aldığı ve 2017 yılında Essone emniyetinin bu ruhsatı yenilediği soruları yöneltiliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG