Erişilebilirlik

Paparazzilerin Bilinmeyen Öyküsü


Paparazzilerin Bilinmeyen Öyküsü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00
Paparazziler ünlülerin evlerinin önünde kamp kurar, onları yemek yerken bile izler, hatta bazen yıldızların fotoğraflarını çekebilmek için aralarında kavga ederler. Amerika'nın Sesi, Los Angeles’ta bir paparazzinin günlük hayatını izledi.

Dünyanın birçok yerinde milyonlarca kişi, ünlülerle ilgili dedikoduya doyamıyor. Adrianne Ho’da bunlardan biri: “Bu haberler herşeyi unutmanızı sağlıyor. Bazen öyküler inanılmaz oluyor. Hepsi çok eğlenceli, değişik ve dediğim gibi sizi günlük hayatın ötesine taşıyor.”

London Entertainment Grubu adlı şirketten Gıles Harrıson, bu durumdan herkesin hoşlandığını belirtiyor: “Ünlülerin fotoğraflarını görmeyi herkes seviyor. Hoşlanmadıkları şey bu fotoğrafları çekiş yönteminiz. Bu, herkesin utanarak hoşlandığı bir şey.”

Ünlülerle ilgili dedikoduya olan sınırsız talep London Entertainment Group adlı şirketin para kaynağı. Giles Harrison, merkezi Los Angeles’taki fotoğraf ajansının kurucusu: “Eskiden hep ünlülerle karşılaşırdım. Önceleri bundan para kazanacağımı düşünmemiştim. Ama şimdi bunu yapıyorum.”

Günlerden Cumartesi ve Harrison büyük bir yıldızın peşinde; Britney Spears’ı izliyor.

Giles ve ekibi ünlü birini yakalamak için uyanık olmak zorunda.

Harrison bunun hayali olan gazeteciliği yapmanın bir yolu olduğunu, ayrıca çok heyecan duyduğunu söylüyor: “Helikopterlerden, uçaklardan aşağı sarktım. Bir fotoğraf çekmek için çok delice işlere giriştim.”

2 metre boyundaki Harrison pek de görülmeyecek gibi değil.

Harrison ünlülerin kapısında beklemek yerine kenti arabayla gezerek birine rastlamaya çalışmayı tercih ediyor.

Aktör David Faustino, paparazzilerden hoşlanmıyor: “Onlardan hoşlanmıyoruz ama gerekliler. “Evli ve Çocuklu” dizisinde çocuk artist olduğum günlerden beri onlara alışığım. Ama sonuçta Justin Bieber gibi etrafımda koşmuyorlar. Sorun değil. Hollywood’dayız.”

Los Angeles’ta paparazziler arasındaki rekabet üst düzeyde. Ancak bu işi 20 yıldır yapan Harrison’ın tanıdıkları var ve onlar sayesinde bugün de büyük bir yıldızı yakalıyor. Brezilyalı süpermodel Alessandra Ambrosio çocuklarıyla birlikte kamerasına yakalanıyor.

Giles Harrison: “Ailelerin bir karar vermesi gerek. Kardashian’lar çocuklarıyla fotoğraf çektirip dergilere satıyor. Bu kapıyı bir kez araladıktan sonra kapatamazsınız.”

Ünlüden ünlüye fark var. Paparazziler bir fotoğraf için bazen birkaç yüz, bazen birkaç bin dolar kazanıyor. Harrison içinse bu iş, günlük hayatının vazgeçilmez bir parçası.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG