Erişilebilirlik

Papa Tartışmalı İspanya Ziyaretine Başladı


Papa Tartışmalı İspanya Ziyaretine Başladı
Papa Tartışmalı İspanya Ziyaretine Başladı

Papa Benedict Dünya Katolik Gençlik Günü şenlikleri için Madrit’e gitti.

Havaalanında İspanya Kral ve Kraliçesi tarafından karşılanan Papa, Cumartesi günü toplu günah çıkarma ayinine katılacak.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden bir milyon gencin katıldığı şenlik, Pazar günü, Papa’nın yöneteceği açık hava ayiniyle sona erecek.

Ziyaret İspanya'nın ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğu bir zamana rastladığı için, yüzden fazla örgüt ve on binlerce kişi Papa’yı protesto etti.

Eleştirilerin başlıca nedeni, ziyaretin 72 milyon dolarlık masrafının devlet tarafından karşılanması ve Vatikan’ın sık sık İspanya’nın iç işlerine müdahale etmesi.

Katolik kilisesi, hem rahipler aracılığıyla hem de olağanüstü mali kaynaklarını kullanarak boşanma ve kürtaj yasağının kaldırılmasın önlüyor, eşcinsellere eşit haklar verilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Göreve geldiği 2005 yılından buyana üçüncü kez İspanya’ya giden Papa, 4 günlük ziyareti sırasında Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero ile de bir araya gelecek.

Madrid'de “Vergilerim Papa'ya gitmesin" sloganlarıyla yürüyüş yapan binlerce genç, ziyaret masraflarının devlet tarafından karşılanmasını protesto etti.

Gençler, işsizlik oranının yüzde 21 olduğu ülkede, hükümetin bir yandan sosyal yardım programlarında kesinti yaparken, bir yandan da bir din adamının ziyaretine on milyonlarca dolar harcanmasına karşı çıkıyor.

Papa'nın uçağı Madrit'e inmeden birkaç saat öncesine kadar gösteriler devam ediyordu:

Ziyaret:

XS
SM
MD
LG