Erişilebilirlik

Papa Francis Myanmar’da


Papa Francis Myanmar’da
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00

Papa Francis Myanmar’da temaslarda bulunuyor. Amerika’nın “etnik temizlik” olarak nitelediği Arakan’daki olayları gündemine taşıyan Papa, Myanmar Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing’le görüştü.

Myanmar’ı ilk kez ziyaret eden Papa Francis, Yangon’da başpiskopos konutunda Myanmar Genelkurmay Başkanı’nı kabul etti, Papa, ziyaretinin bir sonraki durağı Bangladeş’e hareketine kadar burada kalacak.

Vatikan Sözcüsü Greg Burke, 15 dakika süren ve ardından karşılıklı hediye değişimi yapılan görüşmeyle ilgili olarak, “Ülkenin yetkililerinin bu geçiş döneminde taşıdıkları önemli sorumlulukları konuştular” dedi.

Myanmar’daki 700 bin civarında Katolik’ten binlercesi Papa’yı karşılamak için başkente akın etti. Katolik Myanmar Kilisesi sözcüsü Mariano Soe Naing, 150 binden fazla kişinin Papa’nın katılacağı ayini izlemek için kayıt yaptırdığını açıkladı.

Roma Katolik Kilisesi lideri, Budist çoğunluklu ülkede Arakan Müslümanları’nı “kardeşleri” olarak ilan etmiş ve 620 binin üzerinde kişinin Arakan’dan kaçıp Bangladeş’e sığınmasına neden olan şiddet olaylarına karşı tepkisini dile getirmişti.

Papa’nın Myanmar’da bir mülteci kampını ziyaret etmesi öngörülmüyor. Ancak Papa, Bangladeş’in başkenti Dakka’da Rohingya’dan küçük bir grupla biraraya gelecek.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG