Erişilebilirlik

Papa'dan Filistin ve İsrail'e Barış Daveti


Hristiyan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, üç günlük Ortadoğu gezisinin ikinci gününde Filistin topraklarında

Hristiyan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, üç günlük Ortadoğu gezisinin ikinci gününde Filistin topraklarındaydı.

Papa, İsrail ve Filistin liderlerini barış için dua etmek üzere Vatikan'a davet etti.

Papa, Ürdün’de başlayan Ortadoğu gezisinin ikinci gününde Filistin’in Batı Şeria bölgesindeki Beytüllahim kentindeydi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas tarafından karşılanan Papa Francis, İsrail Filistin anlaşmazlığında, iki devletli çözümün önemine değindi ve iki tarafın da huzur ve barış içinde yaşaması için adalet ve barışı getirecek girişimlerin arttırılmasının herkesin iyiliğine olacağını kaydetti.

“Barış ve iyilik için herkesin cesurca hareket etmesinin vakti gelmiştir” şeklinde konuşan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, daha sonra Hristiyanların Hz. İsa’nın içinde doğduğuna inandığı Yeniden Doğuş Kilisesi’ni ziyaret etti.

Papa’nın Ortadoğu ziyareti 24 saat sürmesi planlanan İsrail gezisi ile son bulacak.Bu zyaret için helikopterle Tel Aviv'e giden Papa Francis’in daha sonra Kudüs’te Fener Rum Patriği Bartholomeos’la bir araya gelmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG