Erişilebilirlik

Papa: 'Çocuklara Cinsel Taciz Olaylarından Ötürü Özür Dilerim'


Papa 16’ncı Benedict, İngiltere ziyaretinin 3’ncü gününde. Londra’da Westminster Katedrali’nde bir ayin düzenleyen Papa, ayin sırasında Katolik rahiplerin taciz ettiği çocuklar için çok büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.

Katolik Kilisesi’nin adının karıştığı taciz vakaları nedeniyle özür de dileyen Papa, yaşananları “ağza bile alınamayacak suçlar” olarak niteledi.

Papa, tarihi İngiltere ziyaretinin 3’üncü gününde cinsel tacize uğrayan bazı kişilerle de görüştü. Papa’nın ziyareti Katolik Kilisesi’nde cinsel taciz iddialarının gölgesinde başlamıştı.

Papa 16’ncı Benedict’in bugünkü temasları kapsamında İngiltere Başbakanı David Cameron ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ile de görüştüğü belirtiliyor.

Papa ziyaretini sürdürürken Londra sokaklarında ise protesto gösterileri vardı. Papa’nın İngiltere’yi ziyaret etmesini protesto eden binlerce kişi Londra sokaklarını doldurdu.

İngiltere’de halkın büyük bölümü, Vatikan’ın cinsel taciz vakalarını ve buna adı karışan rahiplerle ilgili konuları doğru şekilde ele alamadığı görüşünde. Bugünkü gösterilere katılan bazı göstericiler ise Vatikan’ın eşcinsel hakları, kürtaj ve doğum kontrol konularındaki yaklaşımlarını eleştirdi.

XS
SM
MD
LG