Erişilebilirlik

Panetta: 'İsrail Türkiye'yle İlişkilerini Düzeltmek Zorunda'


Leon Panetta
Leon Panetta

Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, Arap Baharı’nın ortasında kalan İsrail’in Ortadoğu’da gittikçe yalnızlaştığını söyledi.

Savunma Bakanı olarak İsrail’e ilk ziyaretini düzenleyen Panetta, İsrailli liderlerin Filistinlilerle görüşmeleri yeniden başlatmak, Türkiye ve Mısır’la ilişkilerini de düzeltmeye çalışmak zorunda olduğunu belirtti.

Panetta, İsrail’in bölgedeki diğer ülkelerle iletişim kurmanın yollarını aramasının kritik öneme sahip olduğunu, komşularına erişmek için çaba göstermezse kendi güvenliğini tehlikeye atacağını kaydetti.

Panetta, Amerika’nın bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

İlk görüşmesini İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile yapan Panetta, Tel Aviv’de düzenlediği ortak basın toplantısında Orta doğu uyuşmazlığına çözüm için doğrudan görüşmelerden başka bir seçenek olmadığını söyledi. Panetta İsrail ve Filistinlileri iki devletli çözüm için cesur adımlar atmaya da çağırdı.

Amerika Savunma Bakanı, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile de görüştükten sonra Ramallah’ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Selam Feyyad’la biraraya gelecek. Panetta İsrail’den NATO Savunma Bakanları toplantısına katılmak üzere Brüksel’e geçecek.



XS
SM
MD
LG