Erişilebilirlik

Pakistanlı Kız Öğrenci Hala Komada


İslamabad'da kız öğrencinin vurulmasını protesto eden insan hakları eylemcileri
İslamabad'da kız öğrencinin vurulmasını protesto eden insan hakları eylemcileri
Pakistan’da militanlar tarafından vurulan 14 yaşındaki Taleban karşıtı kız öğrenci Peşaver’den uçakla Ravalpindi’deki bir askeri hastaneye götürüldü.

Doktorlar, kafasından ve boynunda yaralanan öğrencinin hala baygın yattığını, durumunun kritik olduğunu ve yaşama şansının 70 olduğunu söylüyor. Bir gün önce doktorlar kız öğrencinin boynundaki mermiyi başarıyla çıkarmıştı.

Pakistan’ın Swat Vadisi’nde yaşayan barış eylemcisi Malala Yusufzai okul otobüsüne binerken silahlı saldırıya uğramıştı. Görgü tanıklarının Pakistan polisine verdiği bilgiye göre, okula gelen silahlı militanlar Yusufzai’yi teşhis ettikten sonra kız öğrenciye ateş açmıştı.

İki kız öğrencinin daha yaralandığı saldırıyı Taleban üstlendi.
Militan örgütün sözcüsü Yusufzai’nin “Batı yanlısı” olduğunu ve Taleban karşıtı ifadeler kullandığını söyledi.

Yusufzai, Taleban’ın eylemlerini belgeleyerek uluslararası alanda adını duyurmuştu. Gül Makai takma adıyla yazdığı ve BBC tarafından yayınlanan internet blogunda, 2008-2009 yılları arasında Taliban militanlarının kontrolü altında olduğu dönemdel Swat Vadisi’nde yaşadıklarını anlatmıştı.

Öteyandan Pakistan’ın kuzeybatısında Afgan sınırı yakınında uzaktan kumandalı bir uçakla düzenlenen Amerikan füze saldırısında 10 militanın öldürüldüğü açıklandı.

El-Kaide ve Taleban militanlarını üslendiği bölgede düzenlenen saldırıda Hafız Gül Bahadurit’e bağlı militanların hedef alındığı bildiriliyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG