Erişilebilirlik

Pakistan'dan Tüm Dünyaya Suçlama


Pakistan'dan Tüm Dünyaya Suçlama
Pakistan'dan Tüm Dünyaya Suçlama

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Usame bin Ladin'in uzun süre yakalanamamasından tüm dünya ülkelerini sorumlu tuttu.

Resmi bir ziyaret için Fransa’da bulunan Gilani, “bin Ladin’in yerinin tespit edilememesinde kusurumuz varsa, diğer istihbarat örgütlerinin de var” dedi.

Pazar günü Amerikan komandoları tarafından öldürülen el-Kaide liderinin yıllardır Pakistan‘da askeri bir garnizon yakınlarında yaşadığının belirlenmesi tüm dünyada şok etkisi yaptı.

Yusuf Rıza Gilani, Paris’te yaptığı konuşmada, ülkesinin teröristlere karşı verdiği savaşta ağır bir bedel ödediğini ve bütün dünyanın desteğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Amerika, her yıl milyarlarca dolar yardım yaptığı Pakistan’dan, bin Ladin'le ilişkileri konusunda açıklama istiyor.

Bu arada operasyondan sorumlu sorumlu CIA Başkanı Leon Panetta, bin Ladin’in yerini tespit ettikten sonra Pakistanlı yetkililere haber vermediklerini açıkladı. Panetta bunun nedenini bu bilginin bin Ladin'e sızdırılması ihtimalinden kaygı duymaları olarak açıkladı.

İslamabad hükümeti, dün, operasyon sırasında hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Amerika’yı sert bir dille kınamış, hiçbir ülkenin Pakistan topraklarına canı istediği zaman girip çıkamayacağı uyarısında bulunmuştu.

XS
SM
MD
LG