Erişilebilirlik

Pakistan’da Tutuklu Amerikalı Diplomatın Görüntüleri Yayınlandı


Pakistan’da Tutuklu Amerikalı Diplomatın Görüntüleri Yayınlandı
Pakistan’da Tutuklu Amerikalı Diplomatın Görüntüleri Yayınlandı

Pakistan’da bir televizyon istasyonu tutuklu Amerikalı diplomat Raymond Davis’in sorgusu sırasında çekilmiş filmini yayınladı.

Lahor’daki Amerikan konsolosluğunda çalışan Raymond Davis, motosikletli iki kişinin saldırısına uğradığını ve kendisini savunmak amacıyla ateş açmak zorunda kaldığını ileri sürüyor. Aracına ateş açan kişilere silahıyla karşılık veren diplomat konsolosluktaki güvenlik ekiplerinden yardım istemiş ve olay yerine yetişmeye çalışan konsolosluk aracı yolda bir Pakistanlı’ya çarparak ölümüne sebep olmuştu.

Silik filmde Davis, olaydan sonra götürüldüğü karakolda polislere İslamabad’daki Amerikan Büyükelçiliği’nde çalıştığını, Lahor’daki konsoloslukta da iş yaptığını söylerken görülüyor.

Amerika, Davis’in diplomatik dokunulmazlığı olduğunu ve gözaltında tutulmasının tüm uluslararası anlaşma ve sözleşmelere aykırı olduğunu savunuyor ve salıverilmesini istiyor.

Bir süre önce Pakistan’ı ziyaret eden bir grup Amerikalı Kongre üyesi, diplomatın serbest bırakılmaması durumunda Amerika’nın Pakistan’a yaptığı yardımı kesmesini istedi.

Amerika’nın İslamabad Büyükelçisi Cameron Munter’in Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari’yle görüşmesine rağmen Pakistan hükümeti, ısrarla kararı yargı organlarının vermesi gerektiğini savunuyor.

Amerika, Afganistan ve Pakistan Dışişleri Bakanları arasında 24 Şubat’ta Afganistan’daki gelişmelerin değerlendirileceği bir toplantı yapılacak.

Amerikalı yetkililer anlaşmazlığın o zamana kadar giderileceğini umuyor.

XS
SM
MD
LG