Erişilebilirlik

Pakistan'daki Patlamada 10 Kişi Hayatını Kaybetti


Pakistan'daki Patlamada 10 Kişi Hayatını Kaybetti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

Pakistan’ın Lahore şehrinde, bir Sufi türbesi girişindeki güvenlik kontrol noktasında meydana gelen patlamada, en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Güney Asya’daki en büyük türbelerden biri olan Data Darbar türbesindeki patlamada hedefin, güvenlik noktasındaki polisler olduğu ifade edildi.

Lahor Polisi Müfettiş Vekili Ashfaq Khan yaptığı açıklamada “Bu saldırının ana hedefi polisti. Patlamanın nasıl olduğunu ortaya koyacak net kanıtları topluyoruz” dedi ve saldırıda 24 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Acil Durum Servisleri Sözcüsü de çok sayıda yaralı olduğunu, bu kişilerden en az 7-8’inin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Pakistan’daki Sufi müslümanlar ,Sünni müslüman gruplar tarafından zaman zaman hedef alınıyorlar ancak bu saldırının arkasında kim olduğuna dair henüz net bir bilgi yok. Saldırıyı üstlenen de olmadı.

Yetkililer olayın ardından tüm ibadet yerleri, hastaneler ve ana caddelerde kontrol noktalarını ve güvenlik önlemlerini arttırdı.

Pakistan’da son yıllarda çeşitli örgütlere karşı yürütülen operasyonlar neticesinde bu tarz saldırılar ve şiddet olaylarında azalma görülmeye başlamıştı. Pakistan’ın ikinci büyük şehri Lahor’da, iki yıldır bu tarz bir saldırıyla karşı karşıya kalınmıyordu.

Ramazan ayının başlangıcında bu tarz bir olayın yaşanması üzerine yetkililer, ibadet yerlerinde toplanan müslüman grupların olası saldırılara karşı dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundular.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG