Erişilebilirlik

Pakistan’da Sel Felaketinin Boyutları Her Geçen Gün Büyüyor


Pakistan’da onbinlerce kişi sel sularının giderek yükselmesi nedeniyle yüksek yerlere kaçtı. Güneydeki tarihi Thatta kasabasında yaşayan halkın evlerini terk edip yüksek bölgelere çıkması nedeniyle 300 bin nüfuslu kasabada neredeyse kimse kalmadı.

Kasabanın etrafını çeviren setler aşırı yükselen sel sularına dayanamayarak çöktü.

Pakistanlı yetkililer sel sularının kasabayı tamamen yutmaması için setleri tamir etmeye çalışıyor. Civardaki yüksek tepelere çıkan Pakistanlılar yanlarına götürebildikleri büyük ve küçük baş hayvanlarını ve bazı eşyalarını da aldı. Onbinlerce Pakistanlının tepelerde yardım beklediği belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler güneydeki sel felaketinin yaklaşık bir milyon kişiyi evinden ettiğini açıkladı. Yaklaşık bir ay önce dağlık kuzey bölgesinde başlayan sel felaketi şimdi güneye doğru ilerliyor. Felaket, ardında hayatları gelecek yardıma bağlı olan 8 milyon evsiz Pakistanlı bıraktı.

BM yetkilileri felakete yönelik yardımın arttırılması çağrısını yineledi. Şu ana kadar felakette 1600 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. 20 milyon kişinin ise sellerden etkilendiği belirtiliyor.

Yardım için talep edilen 460 milyon doların şu ana dek yüzde 70’i toplanabildi. BM, uluslararası topluma yardım sözleri vermek yerine nakit yardım yapmaları çağrısını sık sık yineliyor.

XS
SM
MD
LG