Erişilebilirlik

Pakistan’da Onlarca Ölü


Pakistan’ın Lahor kentinde düzenlenen intihar saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 65 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 300 kişi de yaralandı. Saldırıyı Taleban üstlendi. Örgüt, “hedef Hristiyanlardı” dedi.

İntihar bombacısı Lahor’da bir parkı hedef aldı. Patlama çocukların oyun oynadığı bölgenin birkaç metre uzağında gerçekleşti. Yaklaşık 300 kişinin yaralandığı saldırıda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Saldırıdan sonra Lahor kentinin bulunduğu Pencap eyaletinde bütün parkların kapatılması emredildi ve 3 gün yas ilan edildi.

Pencap,Pakistan’daki diğer bölgelere kıyasla daha sakin bir bölge olarak biliniyor. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in muhalifleri Şerif’i barış görüşmeleri adına militanlara müsamaha göstermekle suçluyor. Pakistan Başbakanı ise bu iddiayı reddediyor. Pencap eyaleti 190 milyonluk Pakistan’ın en büyük ve en zengin eyaleti olarak biliniyor.

Saldırıyı Taleban üstlendi

Lahor’daki saldırıyı Taleban üstlendi. Örgüt hedefin Hristiyanlar olduğunu belirtti. "Başbakan Navaz Şerif’e mesaj göndermek istiyoruz" diyen Taleban, “Lahor’a girdik, ne yapmak istiyorsa yapabilir ama bizi durduramayacak” dedi. Pakistan’da Hristiyan azınlık sürekli hedef alnıyor. Hristiyanlar hükümetin kendilerini korumak için yeterince önlem almadığını belirtiyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG