Erişilebilirlik

Pakistan'da İntihar Saldırısı: 69 Ölü


Pakistan'da İntihar Saldırısı: 69 Ölü
Pakistan'da İntihar Saldırısı: 69 Ölü

Pakistan’ın kuzeybatısında bir askeri eğitim merkezine düzenlenen bombalı saldırıda 69 kişi öldü.

Polis, motorsiklete binmiş bir intihar bombacısının jandarma eğitim merkezinden izne çıkan askerleri hedef aldığını açıkladı. Ölenlerden 65’inin jandarma erleri olduğu bildiriliyor.

Pakistan’daki islamcı militan örgütler, Usame bin Ladin’in Amerikan komando baskınında öldürülmesinden intikam alacakları sözü vermişti.

ÖteyandanPakistanlı yetkililer, Amerika’nın uzaktan kumandalı uçakla ülkenin kuzeydoğusunda düzenlediği füze saldırısında, yedi militanın öldüğünü bildirdi.

Yetkililer, Kuzey Veziristan’ın Datta Khel bölgesinde bir araca füze saldırısı düzenlendiğini ve araçtakilerden kimsenin sağ kalmadığını belirtti. Araçta ölenlerin toplam sayısının sekiz olduğu ve bunlar arasında yabancı militanların da bulunduğu da kaydedildi.

Pakistan, Usame bin Ladin’in öldürüldüğü Amerikan operasyonundan bu yana hiçbir ülkenin kendi topraklarında operasyon düzenlemesine izin vermeyeceğini bildirmişti. Ancak bin Ladin’in ölümünü izleyen günlerde Amerika, Pakistan topraklarında uzaktan kumandalı uçaklarla üç kez füze saldırısı düzenledi.

Öte yandan Karaçi kentinde Tehrik’i Taleban adlı örgüte bağlı olduğu iddia edilen dört kişi tutuklandı. Operasyonda intihar saldırılarında kullanılan özel yelekler, silah ve patlayıcı maddeler de ele geçirildi.

XS
SM
MD
LG