Erişilebilirlik

Pakistan'da ABD Füze Saldırısı


Pakistanlı güvenlik yetkilileri ülkenin kuzeybatısındaki aşiret bölgesinde düzenlenen bir Amerikan füze saldırısında en az 10 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Yetkililere göre uzaktan kumandalı bir Amerikan uçağı Güney Veziristan’da Afgan sınırı yakınındaki bir köye dört füze attı. Pakistanlı yetkililer saldırıda bir militan komutanının evinin hedef alındığını açıkladı.

Cumartesi günü de aynı bölgede düzenlenen füze saldırısında da en az iki militan öldürülmüştü.

Amerikan füze saldırıları özellikle geçen Kasım ayında 24 Pakistan askerinin öldüğü hava saldırısından sonra Washington ile İslamabad arasında giderek sertleşen bir uyuşmazlık konusu oluyor.

Pakistan, askerlerinin öldüğü saldırı için Amerika’dan sürekli özür dilemesini istemiş ancak Washington sadece başsağlığı dilemekle yetinmişti.

Saldırı üzerine Pakistan parlamentosu Washington ile ilişkileri yeniden gözden geçirme kararı almış ve Amerika’dan Pakistan topraklarında pilotsuz uçaklarla yapılan füze saldırılarına son vermesini istemişti.

Pakistan füze saldırılarının ters sonuç verdiğini, egemenliğini ihlal ettiğini, sivilleri öldürdüğünü ve ülkede Amerikan karşıtlığını körüklediğini savunuyor.

XS
SM
MD
LG