Erişilebilirlik

Pakistan Ordusundan Militanlara Ağır Darbe


Pakistan Ordusundan Militanlara Ağır Darbe
Pakistan Ordusundan Militanlara Ağır Darbe

Pakistan Genelkurmay Başkanı Aşfak Kayani, ülkesinin el Kaide ve Taliban militanlarına ağır darbe vurduğunu söyledi.

Pakistan’ın terörizmle yeterince mücadele etmediği suçlamasını reddeden Kayani, militanların belinin kırıldığını savunda ve “Allah’ın izniyle galip çıkacağız” dedi.

Pakistan Genelkurmay Başkanı, İslamabat yakınlarındaki Askeri Akademi’de yaptığı konuşmada, ülkesinin, iç ve dış tehditlerin bilincinde olduğunu belirtti.

Amerika, Pakistan ordusunun, Afgan sınırındaki el Kaide ve Taliban militanlarıyla daha etkin bir şekilde mücadele etmesini istiyor.

Amerika Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, hafta başında, Pakistan istihbarat örgütünde bazı kişilerin, Afganistan’da eylemlerde bulunan Hakkani liderliğindeki bir Taliban grubuyla ilişkisi olduğunu öne sürmüştü.

İslamabat hükümeti iddiaları reddetse de yabancı gözlemciler Pakistan istihbarat örgütünün Hakkani grubu üzerinde önemli nüfuza sahip olduğu görüşünde.

Amerika’nın pilotsuz uçaklarla Pakistan’daki hedeflere yaptığı saldırılar ve bir CIA ajanının bir süre önce Pakistan’da cinayet suçlamasıyla tutuklanması iki ülke arasında gerginliğe yol açmıştı.

XS
SM
MD
LG