Erişilebilirlik

Pakistan İstihbaratı Taleban’ı Destekliyor mu?


Pakistan İstihbaratı Taleban’ı Destekliyor mu?
Pakistan İstihbaratı Taleban’ı Destekliyor mu?

Pakistan istihbarat dairesinin, Afganistan’da, Taleban’ı, Amerika ve NATO’ya karşı savaşı sürdürmeye teşvik ettiği öne sürüldü.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, “İSİ” kısa adıyla bilinen istihbarat dairesi, Taleban’dan, halka gözdağı vermek için katliam yapmasını istiyor.

Gazetenin, adını gizli tuttuğu bir Taleban komutanını kaynak gösterdiği haberde, İSİ’nin, katliamlarda asker sivil ayırımı yapılmamasını istediği de öne sürülüyor.

Taleban hareketi ve örgüt, 1990’lı yıllarda Pakistan istihbarat dairesi tarafından kurulmuştu. Ancak İSİ, 2001 yılında Amerika’ya yapılan terörist saldırılardan sonra Taleban’la ilişkisini kestiğini savunuyor.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Amerikalı yetkililer, İSİ içindeki bazı birimlerin Pakistan’ın Afganistan’daki rolünün azalmasını istemediğine ve bu nedenle Taleban’ı desteklemeye devam ettiğine inanıyor.

Bir süre önce Beyaz Saray tarafından yayınlanan bir raporda da, Pakistan ordusunun, Taleban ve el Kaide militanlarıyla doğrudan çatışmaya girmekten kaçındığı belirtilmişti.

XS
SM
MD
LG