Erişilebilirlik

Beyaz Saray: 'Pakistan'ın Aldığı Önlemler Yetersiz'


Beyaz Saray: 'Pakistan'ın Aldığı Önlemler Yetersiz'
Beyaz Saray: 'Pakistan'ın Aldığı Önlemler Yetersiz'

Beyaz Saray tarafından hazırlanan raporda Pakistan hükümetinin militanlara karşı aldığı önlemlerin yetersiz olduğu belirtiliyor. Beyaz Saray, Pakistan ordusunun el Kaide ve Afgan Talebanıyla karşı karşıya gelmemek için askeri operasyonlardan kaçındığını savundu.

27 sayfalık rapor, dün Kongre’ye iletildi. Raporda Pakistan hükümetinin Kuzey Veziristan bölgesine askeri sevkiyat yapmayarak, hem “siyasi tercihini” hem de “askeri önceliklerini” belli ettiği yazıyor.

Ancak Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs Pakistan askerlerinin aşırı görüşlü kesimlerle mücadelede büyük fedakarlık yaptığını da söyledi ve bunun da ilerleme olduğunu kaydetti.

Pakistanlı yetkililer ise Wall Street Journal gazetesine yaptıkları açıklamada, militanlara karşı yürütülen operasyonları arttırdıklarını ancak Amerikan yönetiminin bunu takdir etmediğini söyledi.

Beyaz Saray raporunda, Amerika’nın Afganistan ve Pakistan stratejisinin gözden geçirilmesine ihtiyaç olmadığı da belirtiliyor.

Raporun yayınlanması Amerika’yla Pakistan arasında gerginliğin arttığı bir döneme denk geliyor. Pakistan hükümeti Amerika’nın kendi topraklarında düzenlediği füze saldırılarına tepkili… Yetkililer, Eylül ayında Amerika’nın Pakistan topraklarında 21 hava saldırısı düzenlediğini bildiriyor.

XS
SM
MD
LG