Erişilebilirlik

Pakistan Depreminde Ölü Sayısı Artıyor


En son ölü sayısı 327 olarak açıklanırken 7,7 şidddetindeki deprem deniz tabanının yükselmesine ve kıyı açıklarında küçük bir ada oluşmasına yol açtı

Pakistan’ın güneybatısında İran sınırı yakınında meydana gelen güçlü depremde ölü sayısı artmaya devam ediyor. Yetkililer Belucistan eyaletinin Avaran adlı dağlık bölgesinde binlerce kerpiç evin çökmesi sonucu en az 327 kişinin öldüğünü açıkladı.

Yüzlerce kişinin yaralandığı ve yerel halkın başka bölgelere yerleştirildiği bildiriliyor.
Kurtarma ekipleri yaralıları hastanelere götürmeye çalışıyor ancak depremin yol açtığı yıkım bunun yapılmasında büyük engel oluşturuyor.

Bir yerel yetkili hayatta kalan depremzedelerin çadır, ilaç ve gıda yardımına şiddetle ihtiyaç duyduğunu söyledi. Yardım malzemesi götürmeleri ve kurtarma çalışmalarına yardım etmeleri için Pakistan askerleri havadan bölgeye gönderildi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumunun 7,7 şiddetinde olduğunu açıkladığı deprem deniz tabanının yükselmesine ve Pakistan’ın güney kıyıları açığında küçük bir ada oluşmasına yol açtı.

Bu, 2005 yılından beri Pakistan’da meydana gelen en şiddetli deprem oluyor. Keşmir yakınlarındaki depremde yaklaşık 73 bin kişi ölmüştü.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG