Erişilebilirlik

Pakistan Bhoja Air'in Sahibinin Ülkeden Ayrılmasını Yasakladı


Bhoja Air adlı havayolu şirketine ait Boeing 737 tipi uçak dün İslamabat yakınlarında düşmüş, kazada yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Akşam vakti sağanak yağışta inmeye çalışırken düşen uçağın kara kutusunun bulunduğu öğrenildi. Yetkililer bazı görgü tanıklarının uçağın yere düşmeden önce yanmakta olduğu iddialarını da soruşturuyor. Karakutu olarak bilinen kayıt aygıtlarının kazaya ışık tutması bekleniyor.

Uçağın parçaları bir kaç kilometrelik bir alana yayılmış olduğundan düştüğü köyde can kaybı olup olmadığı hala belirlenemedi. Yetkililere göre arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

30 yıl önce kurulan Bhoja Air şirketi mali sorunlar nedeniyle bir süre kapalı kaldıktan sonra geçen ay, başka şirketlerden kiraladığı uçaklarla yeniden faaliyete geçmişti. Lahor ile Karaşi arasında uçan şirketin bu İslamabat’a ilk seferi olacaktı.

Şirket sözcüsü Maşam Zafer düşen Boeing 737 uçağının Pakistan Sivil havacılık dairesinden sertifikalı ve İslamabat havaalanına iniş izni olduğunu söyledi.

2010 yılının Temmuz ayında Karaşi’den İslamabad’a gitmekte olan Blue Air şirketine ait Airbus 321 tipi bir yolcu uçağı başkent yakınlarında dağlara çarparak parçalanmış uçaktaki yolcu ve mürettebat 152 kişiden kurtulan olmamıştı.

XS
SM
MD
LG