Erişilebilirlik

Özel Savcı Mueller Ekibini Genişletiyor


Özel savcı Robert Mueller
Özel savcı Robert Mueller

Rusya’nın ABD seçimlerine olası müdahale iddialarını araştıran özel savcı Robert Mueller, ekibini büyütüyor. Avukat sayısını 13’e çıkaran Mueller’ın işe alımlarını sürdüreceği açıklandı.

Eski FBI Başkanı olan Mueller, özel savcı olarak atandığı 17 Mayıs’tan bu yana, mali dolandırıcılıktan anayasa hukukuna birçok konuda uzman avukat, savcı ve müfettişten oluşan bir ekibi işe aldı.

Özel Savcı Kimdir?
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Ekibindeki üç isim, Mueller’in eski avukatlık firması WilmerHale’den. Aynı zamanda eski bir FBI çalışanı olan Aaron Zebley, Mueller’in büroda özel kalem müdürü olarak görev yaptı. James Quarles, Watergate skandalında savcı yardımcısı olarak görev yapmış 40 yıllık deneyimi olan bir isim. Jeannie Rhee de, eski federal savcı ve Adalet Bakanlığı yetkilisi.

Mueller’in ekibindeki bazı diğer avukatlar da hali hazırda Adalet Bakanlığı yetkilileri. Bunlardan Michael Dreeben, Anayasa Mahkemesi’nde 100’den fazla davayı savunmuş bir başsavcı yardımcısı. Andrew Weissman, Enron şirketini hedef alan ve FBI’ın en büyük dolandırıcılık soruşturmalarından biri olan soruşturmayı yönetti; Adalet Bakanlığı’nın dolandırıcılık biriminin başında. Lisa Page de örgütlü suç ve çete biriminde çalışan eski bir dava avukatı.

Adalet Bakan Yardımcısı Rod Rosenstein, Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın çekilmesinin ardından, soruşturmayı devralmıştı ve Rus hükümetinin 2016 başkanlık seçimlerini etkileme çabaları ve ilgili konuları araştırması için, Mueller’i özel savcı olarak atamıştı.

Soruşturmada, Trump’ın kampanya ekibinin Rusya ile gizlice anlaşıp anlaşmadığı ve suç işlenip-işlenmediğini kapsıyor.

Mueller’in sözcüsü Peter Carr, hala genişleyen ekibin soruşturmaya ve mülakatlara başladığını açıkladı. Carr, “Bu süregelen bir soruşturma. Özel savcının ofisi, daha önce atılan adımları izlemeye devam edecek” dedi.

Carr, ekibin mali kaynağının, Kongre onayını yeniden gerektirmeyen sürekli tahsisattan sağlandığını, bakanlığın tahsisatının kullanılmadığını açıkladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG