Erişilebilirlik

Özcan: ‘Tek Adam Sistemine Karşıyız’


Özcan: ‘Tek Adam Sistemine Karşıyız’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:10:43 0:00

Anadolu Partisi Washington Temsilcisi Nükhet Özcan, ‘Başkanlık Sistemi’ adı altında sunulan sistemin yasama, yargı ve yürütme gücünün tek kişi tarafından denetlenmesini öngördüğünü, bunun demokrasiyle açıklanamayacağını söylüyor

Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Nükhet Özcan, Anadolu Partisi’nin öncelikli projeleriyle ilgili olarak Hülya Polat’a bilgi verdi ve şöyle konuştu:

“81 ilde 85 seçim bölgesinde örgütlendik. Arkadaşlarımız halkımıza hem Anadolu Partisi’ni tanıtıyor hem de genel başkanımız ülkemizin her yerine ulaşmaya çalışıyor, halkımızın istek ve dileklerini soruyor. şikayetlerini dinliyor. Arkamızda büyük bir halk desteği var bu da bize güç veriyor. Önceliklerimiz, okuma yazma oranının %100’e çıkarılmasını hedefliyoruz. Kadınlarımızın yüksek öğretime yönlendirilmesi için çalışacağız. Her isteyen kadının sürücü belgesi alması için projelerimiz var. Gençlik kooperatifleri, gençlerin Türkiye’yi ve dünyayı tanımaları için projelerimiz var. Daha birçok projemiz var ama önceliklerimiz bunlar.”

7 Haziran seçimleri için devam eden kampanyada siyasi partiler ekonomiye büyük ağırlık veriyor, dar gelirlilere vaadlerde bulunuyor. Anadolu Partisi’nin ekonomiyle ilgili projeleri neler? Nükhet Özcan, ekonomiyi düzeltmek için eleştiri yerine eylem gerektiğini vurguluyor:

“Ülkemizde yıllardır çözüm beklemekte olan kronik ve yaygın ekonomik problemler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunlar arasında işsizlik, kayıtdışı ekonominin yüksek boyutu, sermaye piyasalarının yeterince gelişmemiş olması gibi sorunlar var. Anadolu Partisi olarak sadece ekonomik sorunları eleştiren bir politikaya inanmıyoruz. Eleştiri tedavi için yeterli değildir. Bu nedenle her problemi detaylı olarak inceliyoruz, analizini yaptıktan sonra çözüm önerilerimizi belirliyoruz. Ekonomide en büyük sorunlar açısından birinci sırada işsizlik var, ikinci sırada dolaylı vergileme sistemi ve kayıtdışı ekonomi geliyor. Bunları genel olarak ele aldık. Tabii ki emekli vatandaşlarımızın neler çektiğini biliyoruz. Genel başkanımızın bir sözü var halkımıza, “İktidara gelince milletvekili maaşlarını yarıya indireceğiz”, ki bu ekonomiye bayağı bir katkı olacak.”

Nükhet Özcan, Anadolu Partisi’nin anayasa değişikliği ve başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini de şöyle özetledi:

“Partimizin önceliklerinde adalet ve hukukun üstünlüğü var. Adalet karşısında herkes eşittir. Mevcut hükümet kendisine göre hukuk oluşturdu, kendi yasalarını yazdı, kendi yargıçlarını, savcılarını atadı, mahkemelerini oluşturdu. Bugün hukuka kimsenin güveni kalmadı. İlk iş olarak HSYK’nın mevcut yapısını değiştireceğiz. Anadolu Partisi olarak devletin hukuk devleti ve adalet ilkelerine bağlı olarak yeniden yapılanması gerektiğine inanıyoruz. Başkanlık sistemi adı altında önümüze getirilen sistem yasama, yargı ve yürütme gücünün tek kişi tarafından denetlenmesi kararların da o kişi tarafından tespit edilmesini öngörüyor. Bu, demokrasiyle açıklanamaz. Parlamenter sistemi yeniden güçlendirip işler hale getireceğiz. Ülkemizin ‘tek adam’ anlayışıyla yönetilmesini kesinlikle reddediyoruz.”

Anadolu Partisi Washington Temsilcisi Nükhet Özcan partinin açılım süreciyle ilgili görüşlerini de dile getirdi. Özcan, geçtiğimiz günlerde Türkiye Politika Merkezi TPC’nin Washington’da düzenlediği seçim paneline de katıldı ve diğer siyasi parti temsilcileriyle birlikte Anadolu Partisi’nin önceliklerini anlattı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG