Erişilebilirlik

ÖSO Suriye Askerleriyle Çatıştı


Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu Pazar gecesi El-Bab yakınlarında Suriye ordusu ile çatıştı. Bu, aynı bölgede bu ay içindeki ikinci çatışma. Özgür Suriye Ordusu geçen hafta Türkiye’nin de desteğiyle El-Bab’ı IŞİD’den geri almıştı. Şam rejimi de güvenlik güçlerinin Pazar günü El-Bab’ın 4 km güneyindeki Tadef’i geri aldığını duyurmuştu.

Özgür Suriye Ordusu ile bağlantılı muhalif bir yetkili rejim güçlerinin El-Bab yakınlarına ilerleme çabasına muhaliflerin ateşle karşılık verdiğini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu’nun açıklamasına göre “22 rejim üyesi” öldürüldü.

Suriyeli bir askeri yetkili ise muhaliflerin Tadef’deki Suriye güçlerini topçu ve makineli tüfek ateşiyle hedef aldığını belirtti. Kaynak, Özgür Suriye Ordusu’nu “Türkiye’ye ait terör örgütü” olarak niteledi.

Bu ay başında bir Rus yetkili Tadef’in Suriye ordusu ile Türkiye’nin desteklediği güçler arasında “sınır” olduğuna dair anlaşıldığını belirtmişti.

Ankara, Moskova ile Suriye’de varılan ateşkes anlaşmasının garantörü olmuştu.

Muhalif yetkili Türk güçlerinin çatışmaya dahil olmadığını, rejim güçlerinin muhalifleri test eder göründüğünü kaydetti.

Muhalif yetkiliye göre rejim güçleri böyle bir karşılık beklemiyordu.

Suriye ordusundan bir yetkili ise çatışmanın, muhaliflerin amacının IŞİD’le mücadele olmadığını aksine Şam’ın bu yöndeki çabasını engellemeyi hedeflediğini gösterdiğini belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG