Erişilebilirlik

Oscar Töreni'nde PCR Testi Zorunluluğu


Bu yıl 94'üncüsü düzenlenecek olan Oscar Ödülleri töreninde aşı ve PCR testi zorunluluğu olacak. Organizasyona katılan kişilerden COVID-19 aşılarını yaptırmış olmaları istenecek.

Oscar Töreni'nde PCR Testi Zorunluluğu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, sahnede yer alacak sanatçıların ve adayların PCR testi sonucu vermelerinin yeterli olacağını, bu kişilerden aşı kartı istenmeyeceğini belirtiyor.

Törenin düzenleneceği salonda maske zorunluluğu da alanlara göre değişecek. Adaylar ve misafirlerin yer aldığı sahne önünde maske zorunluluğu olmazken diğer alanlardaki kişilere maske takma zorunluluğu getirilecek. Tüm konuklar sosyal mesafe kuralına göre oturacak. Her yıl törenlerin düzenlendiği Dolby Tiyatrosu’nun 3 bin 317 kişilik kapasitesi olmasına karşın sosyal mesafe uygulaması nedeniyle bu yıl törene 2 bin 500 kişi davet edilecek.

Tiyatronun asma kat bölümünde oturacaklar mutlaka maske takacak ve bu kişiler, aşı kartlarını da göstermek durumunda olacak.

Bu yıl Oscar törenini ilk kez üç kadın oyuncu birlikte sunacak. Komedyenler Amy Schumer, Regina Hall ve Wanda Sykes törenin sunumunu üstlenecek.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG