Erişilebilirlik

Ortadoğu Barış Görüşmeleri Başlıyor


8 Mayıs Kudüs Gününü kutlayan İsrailli ve Filistinliler
8 Mayıs Kudüs Gününü kutlayan İsrailli ve Filistinliler
İsrailli ve Filistinli yetkililer yaklaşık üç yıldır üç yıldır kesilmiş bulunan barış sürecini yeniden başlatacak öngörüşmeler için Washington’da masaya oturuyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry iftardan sonra görüşme masasına oturacak İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni ve Filistinli baş müzakereci Aaib Erekat’a evsahipliği yapacak. Taraflar Salı günü yeniden biraraya gelecek.
Kerry, İsrail ve Filistinli liderlere bu aşamaya gelinmesini sağlayan güç kararlar alma cesareti gösterdikleri için teşekkür borçlu olduğunu söyledi.

İsrail hükümeti Pazar günü yıllardır cezaevinde yakan Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını onaylayarak barış görüşmeleri yolunu açtı.
Başbakan Benyamin Netanyahu kabine toplantısında güçlü muhalefeti aşmayı başarırken 13 bakan kararın lehinde yedisi aleyhinde oy verdi, iki bakan ise çekimser kaldı.

Karar gereğince Amerika’nın arabuluculuğuyla başlayacak barış görüşmeleri sırasında 104 Filistinli mahkum dört aşamada serbest bırakılacak.
Karar lehinde oy kullanan Adalet bakanı Tzipi Livni tahliyelerin ancak Filistinliler planlanan görüşmelerde ciddi bir ortak olduklarını kanıtlarlarsa gerçekleşeceğini söyledi.

STÜDYO VOA

ABD İsrail’e bomba sevkiyatını durdurdu – 8 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG