Erişilebilirlik

Örsek: 'Bizi Konjonktür Yönlendiriyor'


Örsek: 'Bizi Konjonktür Yönlendiriyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:34 0:00
İstanbul Çözüm Merkezi'nden Baybars Örsek, Amerikan üniversiteler ve düşünce kuruluşlarıyla işbirliği ve değişim yaparak karşılıklı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Çözüm Merkezi’nin kurucusu olan Baybars Örsek, Amerika’nın Sesi stüdyolarında Hülya Polat’ın sorularını yanıtladı, Amerika’daki temasları hakkında bilgi verdi.

Baybars Örsek, düzenledikleri konferanslarda Türkiye’nin dış ve iç politik konularına, Suriyeli mültecilerden Mısır’daki gelişmelere, Türk ekonomisinden, Türk-Amerikan ilişkilerine kadar çok geniş bir yelpazede bilgi değişimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Avrupa ve Amerika’dan uzman ve öğrencilerin Türkiye’de yaşanan Gezi olaylarına ve Türkiye’nin küresel ekonomik krizin etkilerini en az hisseden ülkelerden biri olmasının nedenlerine büyük ilgi gösterdiğini belirten Örsek, Amerika’da iki üniversiteyle yaptıkları değişim anlaşmasının doğru bilgilendirme açısından yararlı olacağına inandıklarını kaydetti.

İstanbul Çözüm Merkezi’nin kurucusu Baybars Örsek, 30 Mart 2014 seçimlerinde siyasi partilere ve adaylara batı tarzı danışmanlık ve risk analiz hizmeti vereceklerini de açıkladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG