Erişilebilirlik

Orlando Saldırısının Üzerinden Bir Yıl Geçti


Orlando Saldırısının Üzerinden Bir Yıl Geçti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00

Orlando saldırısında ölenleri anmak için koşu düzenlendi. Yüzlerce Amerikalı, ülke tarihinde eşcinselleri hedef alan en büyük saldırının yıldönümünde Orlando’da toplandı.

49 kişinin öldüğü Pulse Gece Kulübü’nün sahibi olan Barbara Poma, “Her şey geçen yıldan farklı elbette. Her şey ama her şey değişti. Her gün yaptığımız şeyler bile değişti. Yüreğimiz sonsuza dek, hayatımız sonsuza dek değişti. Hayatın gidişatı artık aynı değil" diye konuştu.

29 yaşındaki Ömer Metin, gece kulübüne girdiğinde gece 2’ydi. Tüfeğini doğrulttu ve ateş etmeye başladı. 49 kişi kurşunların kurbanı oldu, 53 kişi yaralandı. Akıl sağlığı yerinde olmayan Metin, internette IŞİD’e bağlılığını ilan etmişti.

O gece yaşananların korkunçluğu, Orlando toplumunun tüm katmanlarını etkiledi.

Pulse’ın bulunduğu sokağın karşı tarafında yaşayan 15 yaşındaki Madeline Ward'ın gördükleri ve duydukları nedeniyle uykuları hala kabuslarla bölünüyor.

Bir yılın ardından Orlando, kenetlenmiş bir toplum ve herkes, Orlando Eşcinseller Korosu’nun anmasında bir araya geldi.

Dan Jones, koronun amacının birlik ve sevgi mesajını paylaşmak olduğunu söyledi. Jones ayrıca, saldırganın insanları ayırma amacına ulaşamadığını aksine daha önce ilişkimiz olmayan diğer toplumlarla aramızda köprüler kurmalarını sağladığını da belirtti.

Düzenlenen etkinliklerde bu yeni ilişkiyi görmek mümkündü.

Örneğim, Orlandolu bir firma, LGBT toplumu için ücretsiz tişört, gıda dağıttı. Etkinliğe yüzlerce kişi katıldı.

Pulse Gece Kulübü, saldırıdan sonra kapılarını bir daha açmadı. Bina, bir anıta dönüştü. Binayı ziyaret edenler o gece hayatını kaybedenlerin anısına bir not, çiçek ya da bir eşya bırakıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG