Erişilebilirlik

Orlando'da Doktorlar Çok Sayıda Hayat Kurtardı


Orlando'da Doktorlar Çok Sayıda Hayat Kurtardı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Pazar sabaha karşı, Pulse adlı bir gece kulübünün kapanmasından kısa süre önce başlayan silahlı çatışma kanlı bir katliama dönüştü. En az 50 kişi öldü. Çoğu ağır olmak üzere en az 50 kişi yaralandı.

Yaralılar Orlando Hastanesi’ne getirildi. Basın toplantısında konuşan hastane yetkililerinden Dr. Tim Bullard, “Hastanenin acil servisine girdiğimde, bunun sıradan bir gece olmadığını anladım. Neredeyse bütün odalar yaralılarla doluydu” diyerek olay gecesi karşılaştığı manzarayı anlattı.

Dr. Thomas Smith de, aldıkları acil durum eğitimi sayesinde, hastanedeki yoğunluğu kolayca organize edebildiklerini aktardı.

Hastane ekibi kriz durumlarına hazırlıklı olsa da, siviller bu gibi durumlara pek hazırlıklı değil.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Patience Carter, “Tuvalette üst üste yığılmış cesetler gördüm. Her yerde kan izleri vardı. O noktada ben de oradan çıkamayacağımı düşündüm ve ‘Tanrım eğer zamanım geldiyse beni al’ dedim ve ölümü kabullendim” gece kulübünde yaşadığı dehşet dakikaları anlattı.

Carter ve diğer yaralılara herkes büyük destek oldu. Ayrıca, on binlerce yardımsever, Orlando’daki saldırıda ölen veya yaralananların aileleri için 5 milyon dolardan fazla bağış topladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG