Erişilebilirlik

Operasyon Bitti Çatışmalar Sürüyor


Diyarbakır Sur üzerinde akşam karanlığında arama yapan helikopter
Diyarbakır Sur üzerinde akşam karanlığında arama yapan helikopter

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik operasyon sona erdi ancak çatışmalar sürüyor. Mahallelerde arama yapan polis timine düzenlenen saldırıdan sonra çıkan çatışmada 8 PKK’lının öldürüldüğü açıklandı.

İki gün boyunca silah ve patlama seslerinin duyulmadığı Sur’dan bugün yine silah sesleri yükseldi. Operasyonların ardından bölgede arama tarama yapan polis timine Savaş Mahallesi’nde saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda özel harekat timi ve ambulans sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından açıklama yapan valilik, 8 PKK’lının öldürüldüğünü belirtti. Açıklamada çatışmada iki polisin de yaralandığı kaydedildi. Karanlık basmasına rağmen bölgedeki operasyonlar sürüyor.

103 gün süren operasyonun sona erdiğinin duyurulmasından bir gün sonra 10 Mart’ta da vali yardımcıları ve emniyet müdürü Yeni Kapı Sokağında inceleme yaparken ateş açılmıştı. Polisin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 7 PKK”lı öldürülmüştü.

TSK’dan Irak’taki PKK kamplarına hava saldırısı

Öte yandan PKK’nın Irak kuzeyindeki kamplarına da hava operasyonu düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 14 savaş uçağının katıldığı operasyonda Kandil, Metina, Haftanin, Avaşin ve Basyan bölgelerindeki kamplarda bulunan sığınak ve mühimmat depolarının hedef alındığı belirtildi. Açıklamada operasyonda 67 PKK’lının “etkisiz hale getirildiği” duyuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı, 9 Mart 2016 tarihinde Kuzey Irak'a yapılan keşifler neticesinde Kandil, Metina, Haftanin, Avaşin ve Basyan kamplarında tespit edilen yeni hedeflere (mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar) 14 adet F-16 ve F-4 2020 savaş uçağıyla hava harekatı düzenlendiği, tespit edilen hedefler tam isabetle imha edildiğini ve daha sonra yapılan keşif sonuçlarına göre 67 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG