Erişilebilirlik

'Onlar da Yenilmeye Alışacak'


'Onlar da Yenilmeye Alışacak'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, İstanbul'da seçim sonuçlarında değişiklik olmayacağının göründüğünü belirterek, ''Tabii iktidar için kolay değil yenilgiyi kabul etmek. Onlar da yenilmeye alışacaklar'' dedi.

Ankara'nın Haymana ilçesinde katıldığı bir cenaze töreninin ardından VOA Türkçe muhabirinin sorularını yanıtlayan Aydın, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, AKP'nin gücünün yüzde 50'sini kaybettiğini söyledi. Aydın, ''Çünkü gücünün önemli kısmı büyük belediyelerden kaynaklanıyordu. Belediyeler halkla iletişimi birebir olan, bir partiyi ayakta tutan en önemli kurumlardandır. Şimdi Türkiye'nin yüzde 50'sini, büyükşehirlerin neredeyse tamamını kaybetti. Bursa hariç bütün büyükşehirler elinden çıktı'' diye konuştu.

''Türk siyasetinde yeni bir dönem açıldı''

''Türk siyasetinde yeni bir dönemin açıldığını düşünüyorum'' diyen Aydın, bunda da İYİ Parti'nin çok ciddi bir rolü olduğu görüşünü dile getirdi. Aydın, 'Çünkü bizim varlığımızla sola ortadan ve sağdan geçirkenlik bizim üzerimizden sağlanmış oldu. Bunlar da büyükşehirlerin alınmasına çok ciddi katkı sağladı. O bakımdan Millet İttifakı'nın ben bunu önemli bir başarısı olarak görüyorum. Bunun zaman içerisinde daha güçlenerek daha da artacağını söyleyebilirim'' dedi,

Aydın, bu yeni dönemin parti olarak politikalarına nasıl yansıyacağı şeklindeki bir soruyu şöyle yanıtladı:

''Elbette her dönemin dili ve üslubunun dönemin şartlarına göre uyarlanması lazım. Bu yeni dönemde belli ki Türkiye'nin önündeki önemli gündem madesi ekonomi olacak. Adı konmasa da Türkiye bir ekonomik kriz içerisinde. Bunun etkileri daha iyi hissedilecek bir döneme giriyoruz. Onun için milletin işinin, aşının konuşulacağı bir dönem. Dolayısıyla siyasetin temel dilini bu konular oluşturacak. Biz parti olarak bunda iyiyiz. Seçim öncesi bunu iyi kullandığımızı düşünüyoruz. Şimdi bunun dozajını daha da artıracağız.''

''Biz de çok şey duyuyoruz, teslimden sonra anlaşılır''

İtiraz süreci neticesinde seçim sonuçlarında bir değişiklik bekleyip beklemediği sorusunu yanıtlarken, İstanbul'da bir değişiklik olmayacağının göründüğünü belirten Aydın, ''Bir sandıkta 10 fazla, diğerinde 20 eksik çıkıyor, nötrleşiyor. Çok bir rakam oynaması olmayacağı kesin. Tabii iktidar için kolay değil yenilgiyi kabul etmek. Onlar da yenilmeye alışacaklar'' ifadelerini kullandı.

Aydın, AKP'nin itiraz sürecini uzatarak belediyelerdeki ''yolsuzluk dosyalarını temizlemek için zaman kazanmaya' çalıştığı iddialarına ilişkin olarak da, ''Bize de gelen çok şey var ama elimizde bir veri olmadan bunlar üzerinde konuşmak doğru değil. Ama bize de çok şey duyuyoruz, geliyor. Teslimden sonra onlar anlaşılır'' dedi.

CHP'li eski bir milletvekilinin vefat eden babası için düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve resmi olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş da katıldı.

Akşener'den açıklama

Bu arada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de devam eden itiraz süreciyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında Şener, seçim sonuçlarına itiraz etmenin yasal ve demokratik bir hak olduğunu ancak aynı iktidar partisinin daha önce başarıyla çıktığı seçimlerde sonuçlar hemen açıklanıp balkon konuşmaları yapılırken bu kez sürecin neden uzadığını anlamakta zorlandıklarını söyledi.

Akşener, ''Hatta bırakın gecikmeyi, iktidar partisinin, kaybettiği belli olan İstanbul’da, seçimi kazanmış gibi afişler astırmasını da, milli iradeye ve kurumlarımıza hakaret sayıyoruz'' ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı, seçim kurullarını da itiraz başvurularını değerlendirmede AKP lehine çifte standart uygulamakla suçladı.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz sağlam” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG