Erişilebilirlik

'Önce Kamu Sağlığı Altyapılarını Düzeltmeliler'


Başkan Barack Obama, Ebola hastalığına yakalanan iki Amerikan vatandaşının sağlığında düzelmelere yol açan deneysel ilacın, Ebola salgını yaşayan Batı Afrika ülkelerine gönderilmesi için henüz erken olduğunu açıkladı

Washington’da üç gündür devam eden ABD-Afrika Liderler Zirvesi’nin sonunda bir basın toplantısı düzenleyen Obama, ZMapp adlı deneysel ilacı salgın yaşanan bölgelere gönderme konusunda önce bilimsel sonuçların alınması gerektiğine, bu aşamada hastalıktan etkilenen ülkelerin öncelikle kamu sağlığı altyapılarını geliştirmesi gerektiğine dikkati çekti.

Afrika’da görev yaparken hastalığın bulaştığı bir Amerikalı doktorla hemşire üzerinde kullanılan ilaç, daha önce insanlar üzerinde hiç denenmedi ve tedavi amaçlı ruhsat verilmedi.

Dünya Sağlık Örgütü, Batı Afrika’daki Ebola salgınında 932 kişinin öldüğünü ve 1700’den fazla vaka bulunduğunu açıkladı. Hastalığın ve ölümlerin en çok görüldüğü iki ülke Sierra Leone’yle Liberya oldu.

Dünya Sağlık Örgütü, gelecek hafta bir etik komisyonu toplayarak, ZMapp adlı deneysel ilacın Batı Afrika’daki bazı Ebola hastaları üzerinde kullanılıp kullanılmaması konusunu ele alacak.

Ebola virüsüne yakalanan kişilerde yüksek ateş, kusma, ishal ve karın ağrısı, hastalığın son aşamalarında da göz, burun ve kulakta durdurulamayan kanamalar görülüyor. Hastalığa karşı henüz bilinen bir tedavi yöntemi ya da aşı geliştirilmiş değil.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG