Erişilebilirlik

Ön Seçimler Öncesi Kampanyalar Hızlandı


Ön Seçimler Öncesi Kampanyalar Hızlandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

2016 başkanlık yarışına katılan aday adayları 1 Şubat’ta Iowa’da yapılacak ilk ön seçimlere günler kala son kampanya çalışmalarına devam ediyor. Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Parti’nin kamuoyu yoklamalarına göre üst sırada yer alan aday adayları arasındaki mücadelenin başabaş gitmesi bekleniyor.

Iowa’da kampanyalarını hızla sürdüren aday adayları zamanla yarışıyor. Cumhuriyetçi Parti’nin ilk sıradaki aday adayı Donald Trump, Texas Senatörü Ted Cruz’la sıkı bir çekişme içinde. Alaska eski valisi Sarah Palin’in kısa süre önce verdiği destek sayesinde Trump, muhafazakar seçmenler arasında üstünlük sağladı. 2008 yılında Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Yardımcısı olması için öne sürdüğü Sarah Palin de, ”Trump halktan başka kimseye minnettar değil. Amerika’yı yeniden yüceltmenizi sağlayacak en uygun aday” diyerek Donald Trump'a olan desteğini açıkladı.

Ted Cruz ise zafere ulaşmak için dindar muhafazakarların oylarına güveniyor.

Uzman John Fortier’a göre yanıt arayan en büyük sorulardan biri Trump destekçilerinin sandık başına gidip gitmeyeceği. Fortier, seçmenlerin,Trump'ı sevseler de seçimi gerçekten kazanabilecek ve Clinton'u yenebilecek bir aday arayışı içinde olabileceklerini söyledi.

Demokrat Parti tarafında ise, Demokrat Parti anketörü Stan Greenberg’e göre eşitsizlik vurgusu yapan Sanders genç seçmenleri harekete geçiriyor. Halkın gelir adaletsizliği nedeniyle değişim istediğini belirten Greenberg, Bernie Sanders'ın bu amaçla büyük şirketlerine üzerine gitme politikalarının halk da yankı uyandırdığını söylüyor.

Iowa’lı seçmenlerin tercihlerini 1 Şubat'ta belirleyecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG