Erişilebilirlik

On Binlerce Norveçli Yabancı Düşmanlığını Kınadı


Oslo’da 77 kişiyi öldürmekle suçlanan sanık mahkemede ifade verirken dışarıda toplanan Norveçliler ülkenin çok kültürlü yapısını savundu

Çiçekler ve bayraklarla yürüyüş yapan göstericiler, Norveçli ünlü halk müziği sanatçısı Lillebjoern Nilsen’un çocuklar için bestelediği “Gökkuşağı Irkım” adlı şarkısını söyledi. Anders Behring Breivik adlı sanık, geçen haftaki duruşma sırasında sanatçıdan Marksist beyin yıkamanın örneği olarak söz etmişti.

Breivik, 22 Temmuz’da Oslo’da 8 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı düzenlediğini ve daha sonra bir gençlik kampına giderek 69 kişiyi tek tek kendisinin öldürdüğünü itiraf etmişti. Avrupa’nın Müslümanlar tarafından istila edildiğine inanan sanık cinayetleri bu soruna dikkati çekmek için işlediğini savunuyor.

Bugün duruşmada ifade veren 24 yaşındaki bir kadın çalıştığı binaya yönelik bombalı saldırıdan sonra nasıl komaya girerek belleğini yitirdiğini, aynı binada çalışan başka bir erkek ise nasıl kör olduğunu anlattı.

Terör ve cinayet suçlarından yargılanan Anders Behring Breivik suçlu bulunursa, Norveç’te idam cezası olmadığı için ömür boyu hapse mahkûm edilecek.

Ömür boyu hapis cezası ise en çok 21 yıl.

XS
SM
MD
LG