Erişilebilirlik

Omicron Yüzeylerde Daha Uzun Süre Yaşayabiliyor


Tüm dünyada baskın hale gelen Corona virüsünün Omicron varyantının plastik yüzeyler ve insan derisi üzerinde daha önceki varyantlara göre çok daha uzun süre aktif kalabildiği ortaya çıktı.

Japonya’da bir laboratuvarda uzmanların yaptığı testler, Omicron varyantının önceki varyantlara göre plastik yüzeyler ve insan derisi üzerinde çok daha uzun süre aktif kalabildiğini gösterdi.

Uzmanlar bu sebeple Omicron varyantının daha bulaşıcı olduğuna dikkat çekiyor.

İlk tespit edilen Alpha varyantının plastik bir yüzey üzerinde aktif kalabilme süresi 56 saatken bu süre, Delta varyantında 114 saate kadar çıkmıştı.

Yapılan testler, Omicron varyantının plastik bir yüzey üzerinde 193,5 saat aktif kalabildiğini gösterdi. Benzer şekilde Omicron varyantı, insan derisi üzerinde de diğer varyantlara göre daha uzun süre aktif kalabiliyor.

Corona virüsünün ilk tespit edilen Alpha varyantı, insan derisi üzerinde 8,6 saat aktif kalırken Delta’da bu süre 16,8 saat olmuştu. Omicron vartantıysa insan derisi üzerinde 21,1 saat süreyle aktif kalabiliyor.

Uzmanlar, tüm varyantların ellerin yıkanması ya da dezenfektan ve kolonya gibi ürünlerle temizlenmesi halinde 15 saniye içerisinde inaktif duruma geldiği bilgisini de yeniden doğruladı. Bu sebeple hastalığın yayılmasını önlemedeki temel önlemlerden birinin elleri uygun şekilde temizlemek olduğu hatırlatıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG