Erişilebilirlik

Ölü Sayısı 570'i Aştı; Zaman Daralıyor


Ölü Sayısı 570'i Aştı; Zaman Daralıyor
Ölü Sayısı 570'i Aştı; Zaman Daralıyor

7,2 büyüklüğündeki Van depreminin ardından kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler bugün 13 yaşındaki bir çocuğu enkazdan kurtardı. Dün de 18 yaşındaki bir genç kurtarılmıştı. Ancak hava soğudukça depremzedelere ulaşma konusunda umut azalıyor. Şu an itibariyle ölü sayısı 573; yaralı sayısı 2.500. Ölü sayısının daha da artmasından kaygı duyuluyor.

Van depreminin ardından 108 saat sonra 13 yaşındaki bir çocuk Erciş’te bir binanın enkazından yaralı olarak kurtarıldı.

Kurtarma görevlileri, Ferhat Tokay’ı boyunluk takılmış halde enkaz alanından sağlık merkezine taşıdı. Tokay’ın bilincinin yerinde olduğu gözlendi. Dün de depremin üzerinden yaklaşık yüz saat sonra yine Erciş’te 18 yaşındaki üniversite öğrencisi İmdat Padak sağ olarak kurtarılmıştı. Padak, Azerbaycanlı kurtarma ekibi tarafından enkazdan çıkarıldı, daha sonra helikopterle Van’a gönderildi. Padak’ta yalnızca su kaybına yönelik belirtiler gözlendi, durumunun iyi olduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Dairesi bölgeye hava sevkiyatı yapılacağını açıkladı. Daire Sözcüsü Adrian Edwards, bölgeye dört kargo uçağı dolusu mazleme sevk edileceğini, uçakların ilkinin bugün Erzurum’a ulaşacağını söyledi. İlk uçakta yaklaşık 500 çadır, 10 bin battaniye var. Sözcü özellikle depremzedelerin barınak ihtiyacının karşılanmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü şu ana kadar 7,500 çadır; 22 bin battaniye dağıtıldığını açıkladı.

Bazı depremzedeler yardımların ulaştırılmasının uzun sürmesinden şikayetçi. Bu arada, bazı insanların fazla çadır temin ettiği ve kar için sattığı bildirildi. Çarşamba günü de Kızılay’ın tırları yağmalanmıştı.


XS
SM
MD
LG