Erişilebilirlik

Japonya Yaz Olimpiyatları Öncesi Aşılamayı Hızlandırmayı Umuyor


Ülkede aşılamanın yeterince yapılamaması nedeniyle çok sayıda kişi olimpiyat oyunlarının düzenlenmesine karşı çıkıyor.
Ülkede aşılamanın yeterince yapılamaması nedeniyle çok sayıda kişi olimpiyat oyunlarının düzenlenmesine karşı çıkıyor.

Geçen yıl Corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen ve bu yıl yapılması için hazırlıkların sürdüğü olimpiyat oyunlarının düzenleneceği Japonya’da aşılama faaliyetlerine hız verildi. Japonya’da hükümet, olimpiyat oyunlarınn başlayacağı 23 Temmuz tarihi öncesinde özellikle yaşlı nüfusun aşılanmasını tamamlamayı hedefliyor.

Bu amaçla özellikle Tokyo ve Osaka şehirlerinde mobil aşılama alanları oluşturulmaya başlandı. Yetkililer, Tokyo’daki mobil aşı merkezinde günde 10 bin, Osaka merkezinde de günde 5 bin kişinin aşılanabildiğini açıkladı.

Başbakan Yoshihide Suga, oyunlar başlayana kadar ülkedeki 36 milyon yaşlı vatandaşın aşılanmasının tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Ancak ülkede çok sayıda kişinin henüz aşılanmamış olması nedeniyle birçok kişi olimpiyat oyunlarının bu yıl da ertelenmesini talep ediyor ve bu yönde protestolar düzenliyor.

Ülkede başkent Tokyo’yla birlikte 9 ayrı bölgede halen salgına karşı acil durum önlemleri uygulanıyor.

Japonya’da salgın özellikle Osaka şehrinde etkili olmaya devam ediyor. Bölgede hastanelerde ciddi yoğunluk yaşandığı ifade ediliyor. Japonya’da Pfizer-BioNTech ve Moderna aşıları yapılıyor. Astra-Zeneca aşısı da ülkede kullanım onayı aldı. Yetkililer Moderna ve Astra-Zeneca aşılarının da devreye girmesiyle aşılamanın hızlanmasını umuyor. 126 milyon nüfusu bulunan ülkede hali hazırda halkın sadece yüzde 2’si aşılanmış durumda.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG