Erişilebilirlik

Ohio'lu Seçmen İçin En Önemli Nokta İstihdam


Ohio'lu Seçmen İçin En Önemli Nokta İstihdam
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

Amerika’da Kongre ara seçimleri yaklaşıyor. Seçmenler 6 Kasım’da sandık başına gidecek. Seçim sonuçlarında kritik rol oynayacak eyaletlerden biri ülkenin ortabatısında yer alan Ohio eyaleti.

Cumhuriyetçi Parti’nin bu eyaletteki seçim kampanyası, Donald Trump’ın ekonomiyi ve özellikle imalat sektöründe istihdamı canlandıran politikalarına odaklanıyor.

Ohio eyaleti, 2000’lerin sonunda yaşanan büyük ekonomik krizde 100 bin istihdam kaybına uğradı ve eyalet 2016 seçimlerinde ağırlıklı olarak Başkan Donald Trump’a oy verdi. O zamandan beri, bölgede istihdam durumu iyileşmeye başladı.

Marcus Odoms, Northwest Yüksekokulu’nun İleri İmalat Eğitim Merkezi’nden, Endüstriyel Otomasyon Bakımı sertifikasıyla yeni mezun olmuş ve ekonominin iyiye gittiğini düşünüyor.

Bu tip programlar, giderek otomatikleşen bir sanayide ihtiyaç duyulacak becerilere sahip bir işgücü yetiştirmeyi hedefliyor.

Eğitim merkezinin koordinatörü Tami Narris, fabrikalarda robotlar ve ileri teknolojilerin kullanıldığını ve bu yüzden artık fabrikalarda çalışmak için vasıf sahibi olmak gerektiğini belirtiyor.

Bu durum, eski işgücünün istihdam imkanlarını sınırlıyor.

Toledo kentindeki işsizlik oranı, ulusal işsizlik oranının üzerinde.

Toledo’daki seçmenlerin çoğunluğu, 2016 seçimlerinde Demokrat Parti’ye, Kuzeybatı Ohio’daki kırsal bölgeler Cumhuriyetçiler’e oy vermiş.

Ekonomik iyileşmeyi Trump’ın politikalarına bağlayan seçmenler, Kasım’daki ara seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’yi destekliyor.

Ancak, gümrük vergileriyle ilgili belirsizliği ve vergi kesintilerinin olumsuz etkilerini düşünerek ekonomik büyümenin geleceğine kaygılı bakanlar da var.

Bazılarıysa sandığa gitmenin bir fark yaratacağına inanmıyor.

Eskiden imalat işçisi olan, şimdiyse çağrı merkezinde çalışan Brandy Corwin, hem Başkan Obama hem de Trump’ın Amerikan ekonomisindeki iyileşmede payı olduğunu düşünüyor. Ancak, ülkedeki olumsuz siyasi ortam yüzünden oy vermek istemiyor.

Kendisini “en fazla istihdam yaratan başkan” olarak adlandıran Trump, Ohio'da Cumhuriyetçi adaylar için destek istemeyi ihmal etmiyor.

XS
SM
MD
LG