Erişilebilirlik

Öğrencilerin Barınma Sorununu Çözen Konteyner Evler


Öğrencilerin Barınma Sorununu Çözen Konteyner Evler
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Urban Rigger adlı konut projesi, geri dönüştürülmüş konteynerlerin beton dubalar üzerine oturtulmasıyla kurulmuş. Küçük dairelerde Kopenhag Üniversitesi öğrencileri kalıyor.

Öğrenci olan Alexander Loudrup, dairenin özelliklerini şöyle sıralıyor: “Dairede mutfak, duş, tuvalet ve yatak odası var. Her türlü ihtiyaç düşünülmüş. Bir öğrenci için son derece pratik. Havanın temiz olduğu bir noktada, su üzerinde yaşıyorsunuz. Kentin gürültüsünden, dikkat dağıtan karmaşasından uzaksınız. Böylece derslerinize daha çok yoğunlaşabilirsiniz.”

Konteynerden ev yapma fikrini geliştiren mimar, çelik konteynerlerin bu işe çok uygun olduğunu, dünyanın en pahalı kentlerinden birinde ucuz konut ihtiyacını karşıladığını söylüyor.

Konteynerler, insanları biraraya getirecek şekilde de yerleştirilmiş.Mimar Ingels, “Konteynerlere üçgen yıldız şekil vererek ortada altıgen şeklinde ortak bir alan oluşturduk. Kopenhag Limanı’nın temiz sularında yüzebilirsiniz. Çatıdaki ortak terası kullanabilirsiniz. Çatıdaki güneş panelleri ise temiz enerji üretiyor” diyor.

Konutların bir başka çevre dostu özelliği ise limandan çektiği suyu güneş enerjisiyle ısıtıp dairelere dağıtan pompa.

Öğrenciler, su üzerinde yüzen yani dairelerine kısa süre içinde taşınmaya başlayacak.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG