Erişilebilirlik

Şoförsüz Arabalar Sokakta


Nevada eyaleti şoförsüz arabalara ilk ruhsatı verdi

Nevada eyaleti sürücüleri yollarını kendi kendine giden arabalarla paylaşacak. Google’ın geliştirdiği şoförsüz araçlar daha önce Las Vegas yollarında birçok kez test edilmişti.

Nevada Motorlu Araçlar Dairesi” (DMV) yetkilileri Google’ın sürücüsüz araçlarına ilk ruhsatı Pazartesi günü verdiklerini bildirdi. DMV yetkileri, yapılan testlerde Google arabalarının insan sürücülerden daha da emniyetli olduğunu bildiriyor.

Şoförsüz araba teknolojisi otomatik pilot gibi çalışıyor. Modifiye edilmiş Toyota Priuslar insan müdahalesi gerektirmiyor. Araç, üstüne monte edilmiş lazer radarlar sayesinde yayaları, bisikletleri ve araçları kolaylıkla tanıyabilen teknolojiye sahip sanal koruma alanı ile kazaları rahatlıkla önlüyor. Sürücü koltuğunda oturan yolcu arabanın kontrolünü istediği an frene ya da direksiyona dokunarak alabilecek.

Nevada eyaleti güvenlik açısından şoförsüz arabaların içinde her an en az iki yolcu bulundurma şartı getirdi. Yani siz alışverişteyken arabanız kendi kendine park yeri bulamayacak.

Şimdilik Google sadece 3 araç için ruhsat aldı. Şoförsüz arabaların plakası kırmızı olacak ve geleceğin arabasını olduğunun göstergesi olarak plakada sonsuzluk işareti olacak.

Araçların emniyetinin kanıtlanması üç ile beş yıl sürecek. Bu süreç sonrası plakaların rengi yeşile çevrilecek.

2010’da Ford, Lexus, Lincoln, Mercury ve Toyota’nın piyasaya sürdüğü, kendiliğinden park eden araçların yerini yakında Google’ın şoförsüz arabaları alacağa benziyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG