Erişilebilirlik

OECD'den Dünya Ekonomisine Bakış


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) son raporunda, gelişmiş ülkelerin ekonomilerinde canlanma görüldüğü buna karşın gelişmekte olan ülkelerde yavaşlamaya başladığını ortaya koydu.

Merkezi Paris’te bulunan OECD, 17 üyeli Euro bölgesi ekonomilerinde canlanma olduğunun, aynı şekilde Japonya ve Kanada ekonomilerinde de büyüme görüldüğünün altını çizdi. Örgüt raporunda, Amerika ve İngiltere’de de büyümenin süreklilik gösterdiği kaydedildi.

Bununla birlikte gelişmekte olan ülkelerde özellikle son haftalarda yatırımların azaldığına dikkat çekildi. Bunda da yatırımcıların daha fazla getiri alabilecekleri düşüncesiyle, Amerikan finans piyasalarına kayması etkili oldu. Yatırımcıların bu düşünceye varmasında Amerika Merkez Bankası’nın aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını azaltma ve aşamalı olarak sona erdirme ihtimalini değerlendirmesi rol oynadı.

Merkez Bankası gelecek hafta toplanıyor ve bazı ekonomi uzmanları bu toplantıdan varlık alımlarını azaltma doğrultusunda karar çıkacağı tahmininde bulunuyor.

Aynı raporda Brezilya, Hindistan gibi son yıllarda büyük atak yapan gelişmekte olan ülkelerde yavaşlama görüldüğü Çin’de ekonominin normal seyre girdiği, Rusya’da ise ekonominin istikrar kazanma trendine girdiği belirtildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG